Baloise Trek Lions halen talentvolle David Haverdings in huis

Baloise Trek Lions halen talentvolle David Haverdings in huis

De 17-jarige talentvolle Nederlander David Haverdings versterkt vanaf volgend veldritseizoen de Baloise Trek Lions. "Deze zomer zal David zich nog uitleven op de weg en mountainbike bij ons jeugdteam AA Drink Young Lions. Vanaf september zal hij dan in actie komen in het veld bij Baloise Trek.", luidt het

David Haverdings liet de afgelopen maanden van zich spreken in het veld, als revelatie bij de junioren. De tweedejaars junior uit Zuidlaren (Drenthe) schreef dit veldritseizoen in de kleuren van Orange Babies Cycling Team al 14 wedstrijden op zijn naam, waaronder klassiekers als Koksijde, Overijse, Tabor, Namen en Baal. Op het EK op de Col du Vam reed hij naar een zilveren medaille. Haverdings is met nog één manche te rijden al zeker van eindwinst in de Wereldbeker veldrijden 2021-2022 bij de junioren heren.

"Ik wil allereerst graag mijn huidige team Orange Babies Cycling Team bedanken.", zegt David Haverdings. "Ik kreeg er de mogelijkheid om als jonge renner in een goede omgeving te groeien. Maar ik voel dat ik klaar ben voor een stap hogerop. Bij de Baloise Trek Lions hoop ik mijn talenten verder te ontwikkelen. Dit voelt aan als een natuurlijke stap."

"Van jongs af aan was ik al actief op mijn BMX. Op 12-jarige leeftijd ben ik dan begonnen met veldrijden. In de Nederlandse jeugdwedstrijden ging me dat al snel heel goed af. Vorige winter was er dan helaas geen competitie door corona. Dus begon ik deze winter als tweedejaars junior aan mijn eerste lange veldritcampagne, met ook veel wedstrijden in België. Die loopt best wel lekker."

"Ik voel dat ik klaar ben om een nieuwe stap te zetten. Ik maak eerst dit veldritseizoen nog af bij mijn huidige team. Ik rij ook graag op de mountainbike. Dus zal ik de weg-en mountainbikecampagne als junior afwerken bij de AA Drink Young Lions. Daarna maak ik in september de overstap naar de beloften in het veld bij Baloise Trek."

"In de mountainbikewedstrijden deze zomer leerde ik Pim Ronhaar al kennen. Hij vertelde me al uitvoerig over de leuke groepssfeer bij de ploeg. Ik kijk er al naar uit om iedereen te leren kennen en een nieuw avontuur te starten.", aldus de talentvolle jongeman.


Fotocredit TFoto - bron: Baloise Trek Lions

David Haverdings op Veldritkrant klik hier

 

 




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!