Quinten Hermans is blij met 1ste BK-medaille bij elite heren

Quinten Hermans is blij met 1ste BK-medaille bij elite heren

Quinten Hermans greep op het militair domein in Lombardsijde zijn eerste BK-medaille bij elite heren. Er zat ook zilver in maar een kettingprobleem fnuikte die kans en het is een bronzen. Hermans wil ook schitteren op het WK eind deze maand.

Wout van Aert was een maat te sterk maar achter hem vormden zowat halfcross Quinten Hermans en Laurens Sweeck het duo dat de overige medailles zou verdelen op het BK veldrijden 2022 in Middelkerke. Beide leken aan elkaar gewaagd en het zou finaal nog een spannend duel geworden zijn, ware het niet dat Hermans te kampen kreeg met een kettingprobleem en zich uiteindelijk tevreden moest stellen met het brons. In de jeugdreeksen pakte Quinten meerdere medailles en werd hij bovendien Belgisch kampioen bij de nieuwelingen 1ste en 2de jaars, alsook bij de beloften, maar bij de elite zat er nog geen podium in op een BK.

"Ik heb er een aantal jaren op moeten wachten, maar nu heb ik eindelijk mijn eerste BK medaille bij de elite te pakken.", laat Hermans noteren. "Die bronzen medaille was waarschijnlijk het hoogst haalbare vandaag, of misschien had ik zonder het kettingprobleem het zilver kunnen benaderen. Door de zon was het soms moeilijk om de sporen in het zand te zien, Sweeck en ik maakten een inspanning om van de tegenstand weg te rijden en zo maakte ik een foutje. Dit is de vrucht van maandenlang hard werk. In november en begin december heb ik veel aan mijn basis gewerkt om me daarna met crossspecifieke trainingen klaar te stomen voor de kerstperiode. Ik hoop deze vorm nog wat bij te schaven de komende weken, want ik droom van de opportuniteit die eind deze maand in Fayetteville ligt te wachten.", aldus Quinten Hermans, die bij het begin van dit veldritseizoen de wereldbekerwedstrijd won op de locatie waar het WK 2022 eind deze maand staat gepland.

Bij afwezigheid van Wout van Aert en Mathieu van der Poel kan het WK veldrijden 2022 wel eens een spannende thriller worden, met meerdere podium- en titelkandidaten.

Volledige uitslag elite heren BK veldrijden 2022 klik

Fotocredits Veldritkrant - bron reactie: Tormans CX Team

8S4U0221 Quinten Hermans.jpg (252 KB)

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!