Beperkte Nederlandse selectie voor Wereldbekerwedstrijd in Flamanville

Beperkte Nederlandse selectie voor Wereldbekerwedstrijd in Flamanville

Op zondag 16 januari 2022 staat de Wereldbekerwedstrijd veldrijden in Flamanville op de veldritkalender. Nederland reist met een beperkte selectie af naar Frankrijk.

Bondscoach Gerben de Knegt reist met een kleine selectie af naar het Franse Flamanville, waar zondag de voorlaatste wereldbekerwedstrijd voor de dames en elite heren op het programma staan. Voor de categorieën junioren dames, junioren heren, alsook beloften heren is het de slotmanche.

De Knegt heeft bij de beloften heren, de junioren heren en dames enkel zij die ook van hem naar het WK mogen, geselecteerd. ‘’David Haverdings is al winnaar van de wereldbeker bij de junioren, maar wil deze wedstrijd nog rijden in het kader van zijn WK-voorbereiding. Bij de mannen kunnen Mees Hendrikx, Ryan Kamp en Pim Ronhaar alle drie nog eindwinnaar worden en ook Leonie Bentveld heeft nog kansen op de eindzege bij de junior-vrouwen. Er staat voor onze talenten dan ook zeker nog wat op het spel.’’, klinkt het.

Bij de dames vertrekt Nederlands bondscoach zonder de kersverse Nederlandse kampioenen Marianne Vos en Lars van der Haar. Ook wereldkampioene Lucinda Brand en vice-wereldkampioene Annemarie Worst slaan de wedstrijd over. De Knegt: ‘’Deels om een laatste trainingsperiode richting WK niet te onderbreken, maar ook deels om niet nog een transfer naar een ander land te maken.’’, luidt het

 

Nederlandse selecties

Elite heren

1. Corné van Kessel
2. Gosse van der Meer
3. Stan Godrie

Dames

1. Denise Betsema
2. Puck Pieterse
3. Fem van Empel
4. Inge van der Heijden
5. Manon Bakker
6. Aniek van Alphen

U23/Beloften heren

1. Pim Ronhaar
2. Ryan Kamp
3. Mees Hendrikx

Heren junioren

1. David Haverdings

Dames junioren

1. Leonie Bentveld
2. Lauren Molengraaf


Vind de tussenstanden in de Wereldbeker veldrijden 2021-2022 klik hier

Fotocredit TFoto - bron: KNWU

 

 
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!