Velofollies 2023

Quinten Hermans vindt een BK-parcours dat hem ligt

Quinten Hermans vindt een BK-parcours dat hem ligt

Bij elite heren staat Quinten Hermans er alleen voor om de kleuren van zijn team te verdedigen op het BK Cyclocross 2022 in Middelkerke. Maar de renner van het Tormans CX Team vindt op het militair domein in Lombardsijde een parcours dat hem ligt en hij kan dat dus met verve doen.

Quinten Hermans was dit veldritseizoen al met regelmaat vooraan in de wedstrijden terug te vinden. De Kempenaar opende heel vaak de debatten en zijn uitslagen liegen er niet om. Op enkele races na, reed Hermans steeds top 5 en stond hij een achttal keer op het podium. In het begin van het seizoen schitterde Quinten in de USA, met de wereldbekerzege in Fayetteville, waar eind deze maand het WK veldrijden gepland staat. Voor het BK veldrijden 2022 is Wout van Aert de topfavoriet om zichzelf op te volgen als Belgisch kampioen, maar de strijd voor het zilver en het brons ligt open. Hermans verkende enkele dagen terug al het parcours en vindt er zijn gading.

"De eerste rode stippen in mijn agenda dit seizoen waren de Wereldbekers in de Verenigde Staten en het Europese kampioenschap.", liet Hermans optekenen. "Dankzij mijn trainer Frederik Veuchelen was ik erin geslaagd om er met mijn beste vorm ooit aan de start te komen en dat niveau een lange tijd te behouden. Gezien de plaats op de kalender verloopt de voorbereiding op de nationale kampioenschappen volledig anders. Het recuperatievermogen speelt een grote rol, de snelheid waarmee je van de drukke kerstperiode kunt herstellen.", legt de Tormansrenner uit.

"Ik heb van mijn trip naar mijn laatste wedstrijd in Gullegem gebruik gemaakt om het parcours in Middelkerke te verkennen, want het is namelijk bijzonder om één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen op een onbekende omloop te betwisten. Het is vooral een snel circuit met hier en daar een makkelijk zandstrookje en waar de invloed van de regenval niet merkbaar is. Ik ben benieuwd of we in de wedstrijd op alle korte hellingen tot boven zullen kunnen fietsen. Het stuk over het strand lijkt me het zwaartepunt, al ligt het dicht bij de zee en is het eerder goed berijdbaar. Het parcours past in elk geval bij mijn explosieve capaciteiten, dat is fijn! ", luidt het.

Voor de beloftenwedstrijd op zondagnamiddag heeft het team van Bart Wellens twee topijzers om in het vuur te gooien. Na zijn drie opeenvolgende zeges kan Thibau Nys als favoriet voor de titel naar voor geschoven worden. Maar zoals ze steeds doen, zullen Emiel Verstrynge en Joran Wyseure hun vel duur verkopen. Verstrynge bewees al meermaals wat hij in zijn mars heeft en Wyseure etaleerde recent nog in Gullegem dat de vorm goed zit. In eigen provincie kan de West-Vlaming blijkbaar vaak nog ietsje meer ...

Info BK Cyclocross Middelkerke 2022

Zaterdag 8 januari 2022 klik
Zondag 9 januari 2022 klik


Fotocredit TFoto

Wyseure en Hermans flankeerden in Cyclocross Gullegem 2022 Pidcock op het podium (fotocredit Veldritkrant)
8S4U0152 Gullegem 2022 podium elite heren.jpg (640 KB)
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!