Favorieten maken hun rol waar bij de nieuwelingen

Favorieten maken hun rol waar bij de nieuwelingen

Geen verrassingen bij de nieuwelingen vandaag op het Belgisch kampioenschap veldrijden 2022 in Middelkerke. Bij de eerstejaarsnieuwelingen ging Arthur Van Den Boer vlot naar de overwinning, terwijl Axel Van Den Broeck de trui mee naar huis nam bij de tweedejaars.

Naud De Clercq en Mathias De Keersmaeker namen de beste start bij de eerstejaarsnieuwelingen. Het duo kreeg echter al snel het gezelschap van Arthur Van Den Boer. De veelwinnaar van dit seizoen gooide meteen zijn kaarten op tafel en dreef het tempo op.

Onder het commando van Van Den Boer moest eerst De Keersmaeker lossen. Even later ging ook De Clercq overboord. Daarmee lag het podium al voor halfkoers volledig vast. Voor plek vier was de spanning groter. Uiteindelijk toonde Lars Daelmans zich de sterkste voor Fausto Delmé.

BK Middelkerke 2022 podium nieuw 1ste j.jpg (511 KB)

Axel Van Den Broeck maakt favorietenrol waar bij de 2de jaars nieuwelingen

Ook bij de tweedejaars was het geen onverwachte winnaar. Al in de tweede ronde koos Axel Van Den Broeck het ruime sop. Zander en Neo Tielens boden nog even weerwerk, maar moesten zich toch al snel gewonnen geven.

BK Middelkerke 2022 Axel Van Den Broek wint credit TFoto.jpg (389 KB)

Voor de overige medailles was de spanning nog groot. Neo Tielens liet half koers zijn naam- en teamgenoot Zander Tielens achter. Het grootste gevaar kwam echter vanuit de achtergrond met de naam van Jasper Schoofs. Hij maakte een enorme remonte en ging eerst op en over Zander Tielens.

Zijn honger was nog niet gestild, want ook Neo Tielens moest nog vrezen voor zijn zilveren plak. Schoofs kwam nog tot op drie seconden, maar Tielens reed een ronde lang de spurt van zijn leven en kon zo zijn tweede plek veiligstellen. Zander Tielens en Nio Vandervorst vervolledigden de top vijf.

BK Middelkerke 2022 podium nieuw 2de j.jpg (525 KB)

Vind de volledige uitslag klik

Fotocredit TFoto - tekst: Toelen

 

 

 

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

juni 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!