Happy Dog Cat

Emiel Verstrynge is de nieuwe Belgische beloftenkampioen

Emiel Verstrynge is de nieuwe Belgische beloftenkampioen

Emiel Verstrynge is de nieuwe Belgische beloftenkampioen veldrijden, na een mooi duel met Jente Michels, die het zilver pakt. Joran Wyseure maakt het voor het Tormans CX Team des te mooier en is goed voor brons.

Bij de beloften heren op het BK veldrijden in Middelkerke nam Emiel Verstrynge een bliksemstart. De renner van het Tormans CX Team pakte meteen wat voorsprong en maakte net voor hij het strand moest oprijden een tuimelperte. Maar dat belette hem niet om de kop van de cross te behouden. Jente Michels was ook goed vertrokken en wist er naartoe te rijden, met Joran Wyseure in zijn spoor. Zo kregen we twee poulains van Bart Wellens aan het front. Michels kon zijn goede vorm niet verstoppen en was misschien iets te kwistig met zijn krachten. Maar het zorgde er wel voor dat Wyseure de rol moest lossen. We kregen vervolgens voor de rest van de cross het duo Michels en Verstrynge op de kop van de cross. Deze laatste kon zich in het wiel nestelen omdat hij nog een ploegmaat net achter had. Wyseure volgde namelijk op korte afstand, zette dus nog druk, maar zou nooit meer de aansluiting kunnen maken.

In de slotronde riep Bart Wellens naar Verstrynge dat hij op kop moest zitten richting het strand. Emiel voerde dat perfect uit en wist bij die laatste passage voorsprong te nemen op zijn metgezel, die heel veel energie had gestoken in het kopwerk. Emiel Verstrynge verzwakte niet, integendeel, en soleerde richting de Belgische kampioenentitel.

Emiel Verstrynge wint BK 2022 credit Tfoto.jpg (508 KB)

Michels consolideerde de tweede stek en Wyseure werd verdienstelijk derde.

BK Middelkerke 2022 podium beloften heren.jpg (525 KB)

"Na de aankomst kon ik mijn tranen nog net bedwingen.", zei een heel gelukkige Emiel Verstrynge. 'Deze titel dwaalde al zo lang in mijn dromen. Het hele seizoen lang bevestigden mijn prestaties dat ik op goede weg was, maar ik slaagde er nog niet in om een wedstrijd te winnen. Dat dit dan vandaag op het kampioenschap net wel lukt, is buitengewoon fantastisch. De aanwezigheid van Joran heeft zeker ook een grote rol gespeeld in het behalen van mijn eerste Belgische titel. Ik had in de gaten dat de vierde renner in de wedstrijd op een grote achterstand fietste, waardoor ik het me kon permitteren om het grootste deel van het werk aan Jente Michels over te laten. In de laatste ronde kon ik hem verrassen door in de passage waar ik de ronden daarvoor minder goed voor de dag kwam het verschil te maken. De laatste hectometers kon ik echt genieten, al overheerst er voorlopig vooral nog een gevoel van ongeloof. Het moet nog doordringen dat ik nu de nieuwe Belgische kampioen bij de beloften ben! Dit is de bekroning op een sterk seizoen en vooral ook een beloning voor mijn volledige omkadering. We zullen hier ten volle van genieten, en snel daarna onze focus op het Wereldkampioenschap richten.", luidt het al met de blik vooruit bij de kersverse Belgische kampioen.


Vind de volledige uitslag klik

Fotocredit TFoto - bron reactie: Tormans CX Team

Kijk en luister (interview): 1ste jaarsbelofte Jente Michels reed een heel sterk BK klik
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

juni 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!