16-jarige Yordi Corsus solo naar de Belgische titel bij junioren heren

16-jarige Yordi Corsus solo naar de Belgische titel bij junioren heren

Yordi Corsus is de kersverse Belgische kampioen veldrijden bij de junioren heren. De 16-jarige renner van het jeugdteam van Jurgen Mettepenningen soleerde richting de tricolore.

Kenay De Moyer werd gezien als één van de favorieten voor de Belgische veldrittitel bij de junioren heren en was ook goed vooraan terug te vinden na de start. Er vormde zich een kopgroepje van een vijftal renners, waaronder Yordi Corsus, die zich heel kundig toonde op het militair domein van Lombardsijde. Dusdanig dat de nog maar 16-jarige jongeman voorsprong nam op De Moyer, Aaron Dockx, Viktor Vandenberghe en Ferre Urkens. Europees kampioen Dockx ging in de achtervolging op de leider maar slaagde niet in zijn opzet, mede door een hapering in het zand, en er zou er nog wel eentje volgen. Viktor Vandeberghe was al tot bij Aaron gereden en ook Urkens kwam in dat gezelschap. Maar Corsus bleef goed zijn tempo aanhouden en soleerde naar de tricolore bij de junioren heren. Dockx wist zich finaal nog los te werken voor de tweede stek. Voor het brons werd gesprint en daar haalde Ferre het met een band voor op Vandenberghe, die dus 4de werd.

BK Middelkerke 2022 podium junioren heren.jpg (445 KB)

Yordi Corus, die zich heel explosief en behendig toonde op het parcours in Lombardsijde, is nog maar 16 jaar. Dat benadrukt des te meer de prestatie van de jongeman in de juniorencategorie. Corsus won dit veldritseizoen o.a. de Rapencross en de wedstrijd in de Superprestige Boom. Hij volgt Thibau Nys op als Belgisch kampioen bij de junioren heren. Anno 2021 werd geen BK gehouden voor de junioren.

Volledige uitslag klik

Fotocredits TFoto

Een reactie van de kersverse Belgische kampioen veldrijden bij de junioren heren
(beeldmateriaal credit Julien Gielen)Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

juni 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!