Michael Vanthourenhout mikt op een BK-medaille

Michael Vanthourenhout mikt op een BK-medaille

Michael Vanthourenhout gaat voor een medaille op het BK veldrijden 2022 in Lombardsijde. Na het BK volgen nog belangrijke afspraken voor de veldrijder van Pauwels Sauzen-Bingoal, met in het bijzonder het WK in Fayetteville (USA), misschien wel een unieke kans ...

Na de verkenning van het BK-parcours op het militair domein in Lombardsijde op donderdag waren de aanwezigen van Pauwels Sauzen-Bingoal het unaniem eens wie komende zondag de tricolore zal mogen aantrekken bij de elite heren. "Je kan hier niet spreken van een echte zandcross.", zei Mario De Clercq. Wout van Aert heeft zich dit seizoen op elk parcours de sterkste getoond en het rondje voor het BK is op zijn lijf geschreven, weten ze bij team Mettepenningen. Ook Michael Vanthourenhout ziet zichzelf zondag niet meteen Belgisch kampioen worden.

(lees verder onder de foto)
8S4U0186 Michael en Eli kust BK.jpg (218 KB)

"Neen, op dit parcours zeker niet. Je weet dat hij (nvdr Wout van Aert) dit heel graag doet en ook heel goed kan. Zoals we weten, is Wout ook een goede loper ...", verduidelijkt Vanthourenhout, die wel voor het hoogst haalbare zal strijden.

"Ik denk dat 't ook wel iets is dat ik ook goed kan . Je moet geen zandspecialist zijn om hier goed uit de voeten te kunnen. Er is af en toe een strook van 50 m, maar dat is het ook. Dus ik denk wel dat 't mij ook moet liggen. Het zal misschien de boodschap zijn om lang genoeg aan te kunnen klampen. En misschien valt het achterop soms nog even stil.", geeft Michael zijn aanpak al wat mee en hij weet ook waar het opletten geblazen is. "Toch wel het strand. Toch zeker het wegrijden ervan, richting het parcours (nvdr binnen de omheining van het domein, zie foto). Daar is 't wel moeilijk, er is eigenlijk maar één goed spoor. Ook de andere zandstroken, zal 't moeilijk zijn om in het wiel boven te rijden. Dan is 't toch de bedoeling om tweede te zitten."

(lees verder onder de foto)
8S4U0190 strook weg van 't strand BK Middelkerke.jpg (686 KB) 

Na het BK

Eli Iserbyt, ook aanwezig op de verkenning, zit blijkbaar al meer met de focus op het WK veldrijden, wetende dat noch Van der Poel noch Van Aert er aan zullen deelnemen. Of Vanthourenhout er ook al veel aan gedacht heeft, meer dan voor 't BK? "Misschien wel", klinkt het. "We weten gewoon dat het heel moeilijk wordt van 't weekend. Ik denk dat we nu ook gewoon zien, dat Wout heel goed is en dat zal op 't BK zeker niet weg zijn bij hem. Ik denk dat we bij ons de bedoeling hebben om er nu 3 weken keihard voor te werken en dat moment, het WK, misschien één keer in ons leven kunnen meemaken dat 't kan lukken. Dat zal bij iedereen wel de bedoeling zijn.", denkt Michael.

Mijn seizoen nog een stuk mooier

In tegenstelling tot wat Iserbyt aangaf, om enkele wedstrijden niet te rijden richting het WK, is dat bij Vanthourenhout niet het geval en ziet hij nog belangrijke afspraken tegemoet. "Na 't BK is Wout er niet meer bij, en Pidcock is ook op stage, en er komen nog heel mooie wedstrijden . Moest ik daar nog één kunnen meepikken, is alles wel mooi meegenomen . Het is voor de ploeg al een heel mooi seizoen geweest . Voor mezelf kan 't nog wel een stuk mooier worden, met een paar mooie crossen erbij."

Vanthourenhout wil zeker en vast ook zijn klassement in de X²O Badkamers Trofee (3de) verdedigen, alsook in de Wereldbeker (2de). "Het is nog spannend voor de 2de, 3de en 4de plaats.", weet hij.

Welke wedstrijd hij na 't BK 't liefst nog zou winnen? "'t WK natuurlijk, maar 'k denk dat iedereen dat wel wil.  Er komen nog veel belangrijke wedstrijden en ook nog veel mooie. Moest ik daar nog één van kunnen winnen, zou het heel mooi zijn.", aldus Michael Vanthourenhout, die de beide voetjes op de grond houdt.

Naast tal van podiumplaatsen pakte Michael dit veldritseizoen de zege in Meulebeke en won hij de wereldbekermanche op de Citadel in Namen.

8S4U0195 Michael en Eli.jpg (981 KB)

Fotocredits Veldritkrant

Info BK Cyclocross Middelkerke 2022

Zaterdag 8 januari 2022 klik
Zondag 9 januari 2022 klik

728x90-html5_45984ca7.gif (1.42 MB)
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!