11 nationale titels worden dit weekend uitgereikt op het militair domein in Lombardsijde

11 nationale titels worden dit weekend uitgereikt op het militair domein in Lombardsijde

Op zaterdag 8 en zondag 9 januari 2022 staat het Belgisch kampioenschap veldrijden met stip op de agenda. Er worden dit weekend in totaal elf nationale titels uitgereikt op het militair domein in Lombardsijde.

Op zaterdag 8 januari 2022 bijten in de voormiddag als eerste de nieuwelingen, gevolgd door de junioren dames de spits af voor het BK cyclocross 2022. In de namiddag strijden dan weer eerst de junioren heren en daarna maken de dames elite + beloften jacht op hun nationale titel. Bij de dames staat ook voor de elite clubs een nationale titel op het spel.

Bij de Dames U23/beloften komen de eerste drie dames van de categorie U23 in de uitslag, die geen profstatuut hebben, op het podium. Bij de Dames Elite Club komen de eerste drie dames in de uitslag, die geen profstatuut hebben en die aangesloten zijn bij een club of individueel rijden, op het podium, ongeacht of zij Elite of U23 zijn. Overall bij de dames winnen zij die op de eerste 3 plaatsen van de wedstrijd eindigen respectievelijk goud (en trui), zilver en brons in de categorie Dames Elite, ongeacht de categorie die op hun vergunning staat vermeld.

Voetnoot >> Dames Elite die een profstatuut hebben of aangesloten zijn bij een UCI-team (WorldTour, Damesteam, Cyclocrossteam) komen alleen in aanmerking voor de titel van Dames Elite, niet voor de titel bij de Dames Elite Club en de Dames U23. ▪ Dames U23 die een profstatuut hebben komen alleen in aanmerking voor de titel van Dames Elite, niet voor de titel bij de Dames Elite Club en de Dames U23. Een Dame U23 zonder profstatuut kan, in voorkomend geval, op de 3 podia worden geroepen. U23-renners die een profstatuut hebben moeten deelnemen aan het BK voor Elite.

Dit alles in acht nemende zijn er dus al in totaal 6 tricolores te verdienen op zaterdag

Op zondag liggen er bij de heren vijf tricolore truien klaar, voor de nieuwelingen (eerste- en tweedejaars), beloften en elite heren, met en zonder contract.

Bij de elite heren club komen de eerste drie mannen in de uitslag die geen profstatuut hebben en die aangesloten zijn bij een club of individueel rijden op het podium. De heren die in de race bij elite heren overall op de eerste 3 plaatsen van de wedstrijd eindigen winnen respectievelijk goud (en trui), zilver en brons in de categorie elite heren, ongeacht de categorie die op hun vergunning staat vermeld.

Voetnoot >> Heren Elite die een profstatuut hebben of aangesloten zijn bij een UCI-team (WorldTour, ProTeam, Continentaal team, Cyclocrossteam) komen alleen in aanmerking voor de titel van Heren Elite, niet voor de titel bij de Heren Elite Club. Een Eliterenner zonder profstatuut aangesloten bij een club of die individueel is, kan, in voorkomend geval, op de 2 podia worden geroepen.

Live verslaggeving

Wij geven jullie graag mee dat alle wedstrijden, die in de namiddag worden verreden, live worden uitgezonden op sporza. Voor de wedstrijden van de nieuwelingen op zowel zaterdag- als zondagmorgen, brengt Veldritkrant een Live verslaggeving.

Info BK Cyclocross Middelkerke 2022

Zaterdag 8 januari 2022 klik
Zondag 9 januari 2022 klik

Fotocredit Veldritkrant - bron regelgeving: Belgian Cycling

 

 

 

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

juni 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!