Lucinda Brand solo naar 't hoogste schavotje in Herentals Crosst

Lucinda Brand heeft Herentals Crosst 2022 gewonnen en doet een goede zaak voor de Soudal Ladies Trophy. Denise Betsema en Annemarie Worst werden respectievelijk tweede en derde.

Denise Betsema trok er meteen na de start van de dameswedstrijd van Herentals Crosst alleen op uit en pakte 15 belangrijke boni-seconden. Lucinda Brand liet haar landgenote niet zomaar rijden en wist in de tweede ronde niet alleen de aansluiting te maken, maar ook ineens door te trekken. De wereldkampioene toonde zich sterk op de Skiberg, maakte geen foutjes en bouwde stelselmatig haar voorsprong uit. Mede door toedoen van een lekke band moest Denise Betsema 49 seconden inboeten aan het einde van de race op Brand, die soleerde naar haar 16de zege van dit veldritseizoen.

Annemarie Worst en Sanne Cant bekampten elkaar richting het slot voor de derde podiumplek. De 777-renster won van de Belgische kampioene, voor wie er misschien nog toch iets meer in zat in eigen gouw. Cant was vroeg in de race in het gezelschap van ook Brand en Betsema, toen haar ketting er af ging. Ze kreeg deze er snel terug op maar intussen waren de koploopsters ribbedebie.

Met dank aan de boni-seconden blijft Betsema ook leidster na Herentals Crosst, weliswaar met nog amper 2 secondjes voor op Lucinda Brand.