Kruis over dit veldritseizoen voor Mathieu van der Poel

Kruis over dit veldritseizoen voor Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel start vandaag niet in de veldrit in Herentals en zal binnen enkele weken ook zijn wereldtitel in het veld niet verdedigen. Naar aanleiding van de reeds gekende rugblessure hebben Mathieu van der Poel en het teammanagement van Alpecin-Fenix beslist om een kruis te maken over de rest van het veldritseizoen.

"We willen het genezingsproces optimaal laten verlopen en dat kan niet als er tijdsdruk is met het oog op een eventuele deelname aan het WK in Fayetteville.", laten teammanagers Christoph en Philip Roodhooft optekenen. "Vandaar de beslissing om dit seizoen niet meer in actie te komen op de crossfiets. Medisch gezien is er geen nieuws te melden. Mathieu respecteert de rust die is voorgeschreven en de blessure wordt opgevolgd door de medische staf en de behandelende specialist."

"Speculaties of het weken dan wel maanden zal duren zijn nergens op gebaseerd. Het is op dit moment niet te voorspellen hoe snel de zwelling zal verdwijnen. De behandelende artsen zijn het er wel over eens dat ze effectief zal verdwijnen door rust. En dat is het belangrijkste, zowel voor Mathieu als voor het team. Hij zal zijn wegseizoen pas beginnen op het moment dat de blessure verleden tijd is én wanneer hij zich degelijk heeft kunnen voorbereiden. Momenteel heeft het geen zin om daar een datum op te kleven. We zullen dat pas doen als dat steekhoudt.", aldus het teammanagement.

Een domper

"Ik kan er niet veel over zeggen, het is niet anders.", klinkt het bij Mathieu van der Poel. "Door die rugpijn haal ik sinds de Tour mijn gewenste niveau niet meer en daar wil ik gewoon van af. De enige remedie blijkt een langere rustperiode te zijn en het zou dan ook stom zijn om deze periode nu weer te onderbreken en toch te proberen het WK te halen. Daar zijn we het allemaal over eens. Ook al is het erg zuur – ik heb 10 keer op rij deelgenomen aan het WK cross – mijn trui niet kunnen verdedigen in Amerika is een echte domper. Ik maak me geen zorgen over het verdere verloop van mijn carrière, maar het frustreert me op dit moment natuurlijk wel dat ik niet weet hoelang de rustperiode zal duren. Een datum en doelen stellen we pas voorop als dat op een onderbouwde manier kan. Tot die tijd doe ik wat ik kan.", aldus de veelvoudige kampioen.


Fotocredit en bron: Team Alpecin-Fenix

 
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!