Drie op een rij voor Thibau Nys in de X³O Badkamers Trofee

Drie op een rij voor Thibau Nys in de X³O Badkamers Trofee

Thibau Nys heeft zijn goede vorm getoond met ook de zege in Herentals Crosst, zijn derde op rij bij de beloften heren in de X²O Badkamers Trofee. De Baloise Trek Lion kreeg zijn teamgenoot Pim Ronhaar (2de) en Viktor Van De Putte (3de) naast hem op het podium.

Pim Ronhaar nam een heel sterke start in de wedstrijd voor de beloften heren in Herentals Crosst. Na een paar rondes kreeg de beloftenwereldkampioen het gezelschap van Thibau Nys op de kop van de wedstrijd. Het leek er op dat ze de race als kopduo zouden afwerken maar Ronhaar kende pech, waardoor het een solo werd van Nys junior. Pim pakte wel de tweede stek en Victor Van De Putte de derde.

HER_7868 podium U23.jpg (310 KB)

"Ik denk dat Pim een halve ronde niet in zijn pedalen geraakte door de kleigrond. Daardoor kon ik snel twintig seconden nemen. Die voorsprong kon ik uitbouwen.", vertelde Thibau na afloop.

Klaar voor het BK

Met de zege in Herentals komt Thibau Nys, met ook deze in Loenhout en Baal, aan een 3 op een rij in de Trimetal Rookies Trophy en lijkt hij alvast klaar voor het BK van komend weekend. "Ik trek ernaartoe met het gevoel dat ik niet beter aan de start kan staan qua vorm. Ik ben in orde. Laat maar komen. Ik ga mijn best doen, en als ik rij zoals vandaag zit de titel erin. Waarom ik nu plots begin te winnen? Geen idee! Ik heb het zelfvertrouwen teruggevonden en mij eens goed kwaad gemaakt. En dat heeft gewerkt blijkbaar. Ik denk echt dat ik vertrokken ben."

Vind volledige uitslag klik hier

Fotocredits TFoto - bron reactie: Herentals Crosst-X²O Badkamers Trofee

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!