Tom Pidcock maakt favorietenrol waar in Gullegem

Tom Pidcock maakt favorietenrol waar in Gullegem

Tom Pidcock was favoriet voor de zege in de Cyclocross Gullegem 2022 en stelde niet teleur. Joran Wyseure toonde zich bijzonder sterk op de zware omloop en pakte een heel knappe tweede plaats. Zijn teamgenoot Quinten Hermans finishte meteen achter hem als derde. (Fotocredit Veldritkrant)

Anton Ferdinande startte sterk en nam de leiding in de wedstrijd bij elite heren in Gullegem, maar het duurde niet al te lang alvorens Tom Pidcock en Quinten Hermans op het voorplan kwamen. De renner van het Tormans CX Team pakte wat voorsprong na een lekke band van zijn metgezel maar werd teruggehaald door de Brit, die later op zijn beurt versnelde en wist te soleren naar de zege. Vanuit de achtergrond was Joran Wyseure ferm opgeschoven naar de voorste gelederen en de West-Vlaming reed in de laatste ronde tot bij zijn teamgenoot Hermans en klopte deze nog voor de tweede stek.

Vind de volledige uitslag klik hier

Knappe race van Wyseure

"Jaarlijks behoort de wedstrijd in Gullegem tot mijn betere prestaties, maar toch verraste ik mezelf met deze prestatie vandaag!", liet Joran Wyseure optekenen voor het Tormans CX Team. "Ik ben ongelofelijk gelukkig met deze tweede plaats. Dit voelt aan als mijn eerste grote prestatie bij de elite, ook al stond ik in het begin van het seizoen twee maal op het podium in Stockholm. Het is in dit soort wedstrijden, met een parcours op mijn maat en een iets mindere bezetting dat ik mijn kans moet grijpen. De slopende omloop past goed bij mijn minder explosief profiel. Zo krijg ik de kans om tijdens de wedstrijd op mijn eigen tempo beetje bij beetje op te schuiven. De eindfase was behoorlijk spannend, want Quinten en ik moesten tot aan de finish vechten om Felipe Orts Lloret af te houden. Dit is een mooi geschenk voor mijn 21e verjaardag van aankomende zondag."

Het moment dat Joran Wyseure tot bij Hermans rijdt




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!