Velofollies 2023

Van der Poel schrapt alvast enkele crossen op zijn programma

Van der Poel schrapt alvast enkele crossen op zijn programma

Mathieu van der Poel schrapt alvast de Azencross Loenhout en de WB-manche Hulst op zijn veldritprogramma. De wereldkampioen veldrijden blijft problemen ondervinden van de onderrug ...

Na de wedstrijd in Dendermonde afgelopen zondag kreeg Van der Poel opnieuw af te rekenen met rugpijn. Deze verergerde tijdens de wedstrijd in Heusden-Zolder waarna Van der Poel de strijd veiligheidshalve staakte.

Medisch onderzoek op dinsdagochtend bracht een zwelling op een tussenwerverschijf aan het licht, waardoor de fiets opnieuw tijdelijk aan de kant moet. De wereldkampioen geeft forfait voor zowel Loenhout als de wereldbekerwedstrijd in Hulst.

Wanneer de kopman van Alpecin-Fenix de training en competitie zal hervatten, is op dit moment niet duidelijk. Een volgende consultatie, gepland direct na Nieuwjaar zal duidelijk maken of Van der Poel op dat moment de training mag hervatten. Afhankelijk van dat advies zal het verdere programma waar nodig worden aangepast.

Volledig herstel prioritair

Christoph Roodhooft, namens Alpecin-Fenix: "Uiteraard is dit een tegenvaller, maar er is geen reden tot paniek. De dokters garanderen ons een volledig herstel en dat is op dit moment prioritair. Ook als dat zou leiden tot het bijstellen van de ambities voor het WK veldrijden. Op korte termijn zou dat jammer zijn, maar 2022 biedt heel wat sportieve uitdagingen en daarvoor is fysieke paraatheid de eerste voorwaarde."

Mathieu Van Der Poel: "Het is balen maar het is wat het is. Het probleem is er al langer en ik ben ergens wel opgelucht dat er een aanwijsbare oorzaak is die door extra rust en behandeling kan worden verholpen. Iedereen weet dat het WK in Amerika het eerste grote doel van 2022 is, maar het is zeker niet het enige of het laatste. Ik wil eerst volledig herstellen, zonder tijdsdruk zodat ik over mijn volledige mogelijkheden kan beschikken. Ik zal dan ook pas de competitie hervatten als ik er helemaal klaar voor ben. Haal ik het WK, dan is dat des te beter. Is dat niet het geval dan richt ik de blik op het voorjaar op de weg."

Fotocredit TFoto - bron: Team Alpecin-Fenix
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

November 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!