Opnieuw prijs voor de Wereldkampioene

Opnieuw prijs voor de Wereldkampioene

Daags na de Wereldbekerwedstrijd in Dendermonde mocht Lucinda Brand opnieuw op het hoogste schavotje in de Superprestige Heusden-Zolder. Fem van Empel maakte deel uit van het kopduo en werd tweede. Annemarie Worst finishte even later als derde.

Van het groot deelnemersveld nam Ceylin del Carmen Alvarado de kop in de Superprestigewedstrijd bij de dames op het Circuit van Zolder. Maar het was de talentvolle Blanka Vas die als eerste het veld indook, gevolgd door Lucinda Brand en alle favorietes. Sanne Cant, die in Dendermonde ook goed voor de dag kwam, was aanvankelijk ook goed mee vooraan maar een hapering aan de balkjes zetten haar achteruit. En even later viel ook haar teamgenote Yara Kastelijn, die nog maar een paar dagen terug aan de slag is, na haar handblessure.

Richting ronde twee bepaalde Lucinda Brand het tempo en trok alles wat uiteen. Wanneer het even iets minder snel ging, vormde zich een groep met ook Denise Betsema, Fem van Empel, Annemarie Worst, Ceylin del Carmen Alvarado, een bedrijvige Blanka Vas, ... en sloten eveneens aan Inge van der Heijden, ietsje later Manon Bakker, Kastelijn en ook Shirin van Anrooij.

Misschien vond de wereldkampioene de groep te groot en verhoogde ze daarmee in de derde ronde opnieuw het tempo, waardoor de kopgroep uiteenspatte. Enkel Fem van Empel wist goed te volgen en we kregen een kopduo. Bij de achtervolgsters nam Betsema eerst het initiatief, met in haar zog Vas, Worst en Van der Heijden ... Shirin iets verder. Alvarado verliet ontgoocheld de wedstrijd. 

Brand leek achter de tribune langs het Circuit weg te rijden van haar metgezelle maar maakte een foutje en viel. Beide dames bleven samen richting de meet en het was de Wereldkampioene die als eerste de laatste rechte lijn wist op te draaien met enkele meters voor en de zege pakte. De jonge talentvolle Van Empel werd knap tweede en even later finishte Annemarie Worst als derde

Zolder 2021 podium dames credit TFoto.jpg (413 KB)

Fotocredits TFoto







Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!