Velofollies 2023

Cyclocross Gullegem 2022 gaat ook door zonder publiek

Cyclocross Gullegem 2022 gaat ook door zonder publiek

Op basis van de huidige COVID-situatie en de geldende maatregelen moesten ze in Gullegem de plannen bijsturen, maar ze zetten door. De vijfde editie van de Hexia Cyclocross is er opnieuw eentje zonder publiek maar met het volledige wedstrijdprogramma.

In Gullegem is de wielermicrobe ingeburgerd en hebben ze een groot hart voor de veldritsport. Voor het tweede jaar op rij zet de jonge organisatie door ondanks dat er wederom geen publiek aanwezig mag zijn.

“Na drie succesvolle edities werd vorig jaar een cross ingericht zonder publiek. Tot voor enkele weken zag het ernaar uit dat we opnieuw zouden aanknopen met de succesvolle edities van weleer. Spijtig genoeg moeten we de plannen nu wijzigen. Een echte uitdaging! Al tonen we hier opnieuw de wendbaarheid van de organisatie en zijn vrijwilligers, en geeft dit de mogelijkheid om volop de focussen op het sportieve luik inclusief het Belgisch kampioenschap G-cyclocross”, klinkt het vanuit de organisatie.

“Ondanks alles kijken we enthousiast uit naar 4 januari. We hebben immers vijf spannende wedstrijden op het programma, waaronder het Belgisch kampioenschap G-cyclocross. Op dit kampioenschap zijn we bijzonder fier. Vanaf onze eerste editie wilden we een wedstrijd voor personen met een beperking organiseren. Dit BK is een erkenning voor de inspanningen uit het verleden. Daarenboven zorgt de live-uitzending van de wedstrijden Dames en Heren Elite op Sporza voor extra glans.”

Info voor wie reeds een inkomticket kocht

Personen die reeds een ticket hebben aangekocht via de website zullen de laatste week van het jaar het bedrag terug op hun rekening gestort krijgen. Personen die een ticket kochten in een fysiek verkooppunt, worden gevraagd hun ticket in hetzelfde verkooppunt terug in te wisselen voor geld. Dit kan tot 31 december 2021.

Palmares

Mathieu van der Poel won de laatste 3 edities. Bij de dames waren dat in 2019: Loes Sels, 2020: Ceylin del Carmen Alvarado (Ned) en 2021: Kata Blanka Vas (Hon).

De eerste editie in 2018 werd gewonnen door Jolien Verschueren, zie hier.

Info Cyclocross Gullegem klik hier

Afbeelding credits organisatieZoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!