NK veldrijden 2022 voor U23 en elite kan doorgaan in Rucphen

NK veldrijden 2022 voor U23 en elite kan doorgaan in Rucphen

Enkele dagen terug kwam het bericht dat de organisatoren van het NK veldrijden in Zaltbommel voor het tweede jaar op rij de handdoek in de ring moesten gooien. Maar kijk, er is al een gedeeltelijke oplossing > Het NK veldrijden 2022 voor de beloften en elite heren zal kunnen doorgaan in Rucphen, op 9 januari 2022.

Er is al langer dan vandaag Cyclocross in Rucphen en het voorbije weekend was er voor het eerst een manche van de Wereldbeker. In 2020 vond op de locatie het NK veldrijden plaats. Nu de organisatie in Zaltbommel de handdoek in de ring moet gooien voor het nationaal kampioenschap cyclocross 2022 (lees hier), werd gekeken voor een alternatieve plaats en bereidwillige organisatie. En die is er snel gekomen, vanuit Rucphen.

De organisatie van de internationale veldrit in Rucphen is bereid gevonden om het Nederlands Kampioenschap veldrijden voor profs en beloften 2022 over te nemen, op zondag 9 januari 2022.

"De NOS geeft ruim aandacht aan het NK middels een ruime samenvatting van beide koersen op NPO1 en zal daarnaast ook via een livestream verslag doen. De wedstrijden zijn daarnaast live op Omroep Brabant te bekijken. De KNWU is met een andere organisator in gesprek om de overige NK-categorieën, op een later moment, toch nog om het rood-wit-blauw te laten strijden. De KNWU kreeg vanuit het hele land verschillende opties aangereikt die als alternatief konden dienen en vond uiteindelijk Rucphen bereid om – net als in 2020 – gastheer te zijn van het NK veldrijden deze winter. Men kan hiertoe het parcours, waar zaterdag de wereldbekermanche werd verreden, grotendeels intact laten.", klinkt het.

NIE_7476 Alvarad.jpg (138 KB)Fotocredit TFoto

Het veldrijden wordt een warm hart toegedragen

Simon Schram en Ad van Grootel zijn als eindverantwoordelijken bij de KNWU voor het veldrijden blij en trots dat het NK dit jaar voor een deel toch door lijkt te kunnen gaan. En gunnen ook de andere categorieën nog een nationale titelstrijd in het veld. "We zijn Rucphen zeer erkentelijk voor hun medewerking en weten uit ervaring dat zij organisatorisch dit evenement prima op zich kunnen nemen, al vragen we veel van hen met twee grote evenementen binnen één maand.  Ook zijn we de organisatie van Zaltbommel 2023 en sportmarketingbureau RIVAALST zeer erkentelijk, omdat beide partijen optimaal hebben meegewerkt om onder meer de al voorziene tv-verslaggeving en de sponsoring voor de nieuwe optie in Rucphen mogelijk te maken. Het is ons als bond duidelijk geworden dat veel mensen het veldrijden een warm hart toedragen en zijn daarom zeer verheugd met de inspanningen van alle betrokkenen. Uiteraard daarbij ook een grote blijk van waardering voor alle sponsors die deze ontwikkeling mogelijk hebben gemaakt’’.

Het NK Veldrijden 2022 vindt zonder publiek plaats en met inachtneming van de geldende Nederlandse COVID 19-maatregelen.


Fotocredit Bram van Lent - bron: KNWU
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!