To snow or not to snow, Wout van Aert wint

To snow or not to snow, Wout van Aert wint

Wout van Aert heeft in de sneeuw van Val di Sole de wereldbekerwedstrijd gewonnen, zijn derde zege op evenveel races dit veldritseizoen. Michael Vanthourenhout toonde het meeste weerwerk en werd mooi tweede. Tom Pidcock haalde heel wat volk in en pakte zijn eerste podium dit seizoen.

Teamgenoten Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt namen de kopstart in Val di Sole. Vincent Baestaens en zijn ploegmakker 'Iceman' Tom Meeusen waren aanvankelijk ook vooraan het deelnemersveld terug te vinden maar zakten de volgende rondes terug. Vanthourenhout nam wat afstand maar Wout van Aert liet niet begaan en dichtte vlot het kloofje.

Val di Sole 2021 Wout credit Bikeland.jpg (524 KB)Fotocredit Daniele Molineris - Val di Sole Bikeland

De Belgische kampioen leek zich ook in de sneeuw in zijn sas te voelen en reed al in de tweede ronde weg van Michael en Eli, die nogal wat foutjes maakte. Iets verder volgden dan de Tormansrenners Van Kessel en Hermans.

Vanthourenhout gaf zich niet gewonnen maar zag Van Aert toch telkens wat meer terrein winnen. Hoewel Wout naar het einde toe nog een keertje een tuimelperte maakte, kwam zijn solo naar de zege niet meer in gevaar. Vanthourenhout consolideerde de tweede plaats en achter beide heren was ene Tom Pidcock na een inhaalrace tot op stekje drie gekomen. De leider in de tussenstand voor de wereldbeker, Eli Iserbyt, wist nog Quinten Hermans af te houden voor de vierde plaats in de uitslag

Val di Sole 2021  podium heren credits Michele Mondini.jpg (771 KB)

"We schrijven vandaag veldritgeschiedenis", zei Wout van Aert voor de organisatie. "Ik wilde hier absoluut starten, daarenboven hou ik ervan om in Italië te rijden, de sfeer, het enthousiasme van het publiek, ook vandaag werd ik niet teleurgesteld. Het was een zeer technische race, je moest zoveel mogelijk op het zadel blijven zitten en je aanpassen aan het parcours dat ronde per ronde anders aanvoelde. Toen ik startte met veldrijden waren er enkel wereldbekerwedstrijden in Nederland en België: vandaag zijn we in Italië, worden nieuwe scenario's geprobeerd,  ik denk dat dat positief is. Misschien zijn vandaag enkele Italiaanse kinderen verliefd geworden op het veldrijden en worden zij de kampioenen van morgen."

Volledige uitslag / analyse / tussenstand wereldbeker klik hier

Fotocredits Michele Mondini - Val di Sole Bikeland > bron reactie




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!