Velofollies 2023

BK G-Cyclocross op 't programma in Gullegem

BK G-Cyclocross op 't programma in Gullegem

De vijfde editie van de Hexia Cyclocross zal er één worden met publiek maar zonder het in Gullegem gekende feestgedeelte. Op basis van de huidige COVID-situatie en de geldende maatregelen moest de organisatie de plannen bijsturen en zijn er beperkingen.

Op 4 januari 2022 staat de Cyclocross Gullegem op de veldritkalender. Het wedstrijdprogramma blijft ongewijzigd maar de organisatie voert toch gerichte aanpassingen door, omwille van corona.

Publiek, maar met een maximum

"Een publiekstent met afterparty, alsook een Vipcafé is niet mogelijk.", klinkt het. Wel kan de organisatie max. 4000 bezoekers toelaten en een VIP-lunch organiseren volgens de huidige HORECA-regels. Daarnaast neemt de organisatie bijkomende maatregelen om de gezondheid van zijn bezoekers te garanderen.

(lees verder onder de foto)
Gullegem 2020.jpg (780 KB)

Wendbaarheid organisatie

“Na drie succesvolle edities werd vorig jaar een cross ingericht zonder publiek. Tot voor enkele weken zag het ernaar uit dat we opnieuw zouden aanknopen met de succesvolle edities van weleer. Spijtig genoeg moeten we de plannen nu wijzigen. Een echte uitdaging! Al tonen we hier opnieuw de wendbaarheid van de organisatie en zijn vrijwilligers en geeft dit de mogelijkheid om volop de focussen op het sportieve luik inclusief het Belgisch kampioenschap G-cyclocross,” aldus het bestuur

Maatregelen en voorzieningen

Bezoekers zullen een COVID Safe Ticket (CST) moeten voorleggen om toegang te krijgen tot het terrein van ruim 5 ha. Eens op het terrein is er een mondmaskerplicht. Daarnaast voorziet de organisatie voldoende mogelijkheid om de handen te ontsmetten.
 
Voor de catering gaat de organisatie een stuk verder dan de opgelegde maatregelen. Eten en drinken kan enkel bekomen worden in twee ruime cateringzones. Deze zones bieden de mogelijkheid om de geldende regels van o.a. zittend consumeren optimaal te managen. Daarenboven zal hier enkel achtergrondmuziek aanwezig zijn.

Toch enthousiast

"Ondanks alles kijken we enthousiast uit naar 4 januari. We hebben immers vijf spannende wedstrijden op het programma, waaronder het Belgisch kampioenschap G-cyclocross. Op dit kampioenschap zijn we bijzonder fier. Vanaf onze eerste editie wilden we een wedstrijd voor personen met een beperking organiseren. Dit BK is een erkenning voor de inspanningen uit het verleden. Daarenboven zorgt de live-uitzending van de wedstrijden Dames en Heren Elite op Sporza voor extra glans," besluit de organisatie.

IMG_0687 Mathieu wintg.jpg (695 KB)
Bij elite heren won Mathieu van der Poel de voorbije drie jaar de Cyclocross Gullegem

Info Cyclocross Gullegem op onze kalenderpagina klik hier


Fotocredits Veldritkrant
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!