Val di Sole met een blik op de toekomst

Val di Sole met een blik op de toekomst

Komend weekend staat de Wereldbekermanche in Val di Sole op de veldritkalender en dat is ook met een blik op de toekomst van deze sport. Op de pittoreske locatie in Italië hebben ze de ervaring om (fiets)events te organiseren, om zo mede de streek te promoten, weet ook Tomas van den Spiegel

Overheen de jaren werd er al gecrost in de sneeuw, maar voor zover we weten, is het de eerste keer dat er met de absolute intentie gekozen wordt om effectief de race in de sneeuw te laten doorgaan. Dan is Val di Sole alvast de juiste keuze geweest van Flanders Classics, om er een wereldbekerwedstrijd te laten doorgaan.

"Val di Sole heeft heel wat ervaring en een klare kijk op het organiseren van wielerevents, die tegelijk de streek promoten.", weet Tomas Van den Spiegel. Dat zag de CEO van Flanders Classics op het voorbije WK Mountainbike on the spot.

Vermiglio Valdisole parcours credit Podetti.jpg (683 KB)

Bouwen aan traditie

"Het EK veldrijden 2019 Silvelle toonde aan dat er interesse is voor de sport in Italië en dat er dus een markt is om er cyclocrossen te organiseren.", klinkt het bij Van den Spiegel

"We vergeten de traditie niet en willen het land ook de komende jaren op onze kalender, én een mooie toekomst in World Cup Cyclo-cross met Val di Sole, net zoals het mountainbiken."

Het is afwachten wat het sneeuweffect zal zijn, in elke mogelijke zin, maar de CEO heeft er vertrouwen in dat het een groot succes wordt.

De toekomst

De wereldbekermanche in de sneeuw wordt een beetje als testcase gezien om een deur te openen tot de Olympische winterspelen. "Die discussie is lopende bij de IOC (Internationaal Olympisch Comité), en het is een belangrijk gegeven, maar we mogen niet denken dat we er al zijn", luidt het bij Van den Spiegel.


Info 9de wereldbekerwedstrijd veldrijden, in Val di Sole klik hier

Fotocredits Giacomo Podetti / Val di Sole Bike Land

Lees en bekijk: Val di Sole maakt zich op voor de 'snow'World Cup Cyclo-cross klik
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

maart 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!