Happy Dog Cat

David Haverdings krijgt jongere broer Floris in het team

David Haverdings krijgt jongere broer Floris in het team

David Haverdings kan misschien nu al de revelatie van dit veldritseizoen bij de junioren genoemd worden. De Nederlander krijgt bij ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team vanaf 1 januari 2022 het gezelschap van zijn jongere broer Floris.

David Haverdings is een geweldig seizoen aan het neerzetten bij de juniores. De 17-jarige Nederlander pakte de zege in Gieten, Oisterwijk, Ruddervoorde, Zonhoven, Overijse, Tabor, Merksplas en Koksijde. Op het EK was David goed voor zilver. Dan kan je spreken van een revelatie. Vanaf januari komt zijn jongere broer Floris, die 2de jaars nieuweling is, bij het team. Ook hij reed al enkele mooie uitslagen, met onder andere de zege in de Nederlandse crossen in Heerde, Oisterwijk en Hoogeveen. En de 15-jarige stond ook op het podium in Gieten en Koksijde (zie foto).

WB Koksijde 2021 podium nieuwelingen credit TFoto.jpg (627 KB)
vlnr Floris Haverdings, Axel Van Den Broek en Ieben Jacobs

Talent

Voor teammanager van ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team Frank Groenendaal reden genoeg om ook Floris Haverdings op te nemen in zijn ploeg, die al jaren talentvolle veldrijders de kans biedt zich te ontwikkelen en in de kijker te rijden bij de grote profteams. Onder andere Ryan Kamp (nu Pauwels Sauzen-Bingoal), Puck Pieterse (nu Alpecin-Fenix) en Inge van der Heijden (nu 777 CX Team) komen bij de ploeg van Groenendaal vandaan.

En nu gaat dus ook Floris Haverdings voor ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team rijden, De jongeman zal de disciplines cyclocross en MTB combineren.

"Ik hoefde niet lang na te denken toen ik deze kans kreeg", vertelt Floris. "Omdat David al bij de ploeg zit, weet ik hoe goed het daar is geregeld qua begeleiding en training. Dat is echt van topniveau. En ook de sfeer in het team is heel goed. Ik weet zeker dat ik me hier verder kan ontwikkelen." luidt het

Fotocredits TFoto - bron: ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team

David Haverdings in Overijse

OVE_4323.JPG (453 KB)

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!