Zeer beperkte Nederlandse selectie voor Val di Sole

Zeer beperkte Nederlandse selectie voor Val di Sole

Op zondag 12 december 2021 staat de Wereldbekermanche in Val di Sole op de veldritkalender. Bondscoach Gerben de Knegt heeft de Nederlandse selectie bekend gemaakt en die is zeer beperkt.

Er reizen namens Nederland één elite-man en zes elite dames af naar de Italiaanse Wereldbekermanche in Val di Sole (Italië). Daar is ook Marianne Vos bij, die na een sterke start in de Verenigde Staten een wedstrijdpauze inlaste, maar vanaf nu terugkeert in het veld.

Te veel manches

Bondscoach Gerben De Knegt bespeurde aanzienlijk minder animo onder de veldrittoppers bij Nederland om de manche in Italië te rijden. ‘’Het is ontzettend jammer voor de organisatie, die de kans biedt om een keer een cross in de sneeuw te rijden. Maar dit heeft toch te maken met het feit dat het wedstrijdprogramma met zestien wereldbekercrossen eigenlijk te vol is. Normaal is dit al het moment om een trainingsperiode in de zon in te lassen om goed voor de dag te komen in de drukke kerstperiode en in de periode daarna richting de kampioenschappen. Veel renners kiezen ervoor om die wedstrijdpauze nu te nemen, ook omdat het reizen naar Val di Sole logistiek lastiger en ook duurder is in vergelijking met veel andere wedstrijden. Die combinatie zorgt er nu voor dat we niet met een grote bezetting afreizen. Maar bijzonder is het zeker: ik kan me niet heugen dat we maar met één man van start gingen in een wereldbeker.’’, klinkt het

Die verminderde goesting geeft de bondscoach ook weer de mogelijkheid om de mountainbikesters met crossambities Anne Terpstra en Anne Tauber te selecteren. ‘’Normaal is het dringen voor de startplaatsen. De eerste acht uit de top 50 van de UCI-stand mogen altijd afreizen, maar daarachter staan ook sterke rensters die ik graag mee wil nemen en dan kan ik nog twee beloften toevoegen. Nu is de animo dermate klein dat Terpstra en Tauber kunnen meedoen, zonder dat ze daar andere rensters mee uit de selectie verdringen. Voor de andere veldrijders in deze selectie die wél van start gaan, is de wereldbekerstand van belang en voor Marianne Vos is dit het moment om terug te keren in het veld en te beginnen aan haar tweede deel van haar veldritcampagne. Hopelijk eindigend met een mooi resultaat op het WK in Fayetteville eind januari.’’, blikt De Knegt dus ook al vooruit.

Selecties


Elite heren

Corne van Kessel

Dames

1. Denise Betsema
2. Puck Pieterse
3. Fem van Empel
4. Marianne Vos
5. Anne Tauber
6. Anne Terpstra

Fotocredit TFoto - bron: KNWU

Info Wereldbekermanche Val di Sole klik hier
Lees en bekijk: Val di Sole maakt zich op voor de 'Snow'World Cup Cyclocross klik hier

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

juni 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!