Wereldbekermanche in Antwerpen gaat niet door

Wereldbekermanche in Antwerpen gaat niet door

De Wereldbekerwedstrijd in Antwerpen, voorzien voor zondag 5 december 2021, gaat niet door, omwille van de verstrengde coronamaatregelen

Na een grondige evaluatie bleken de betrokken partijen het er over eens: een volwaardige internationale cross, zoals die in Antwerpen er altijd een geweest is en moet zijn, leeft bij gratie van de massale opkomst van het publiek en van de sfeer en ambiance. Met de huidige maatregelen dreigt de Wereldbekercross in Antwerpen een flauw afkooksel daarvan te worden.

"De cyclocross in Antwerpen leeft van het publiek en het is traditioneel een ontmoetingsplaats van alle Antwerpenaren die van cyclocross en sfeer houden", zegt Christophe Impens van organisator Golazo. "Maar om de veiligheid en gezondheid van iedereen optimaal te waarborgen, zouden we een heleboel extra maatregelen moeten opleggen die bovendien nauwelijks te controleren zijn. Dat geldt voor het publiek langsheen het parcours, maar des te meer in de zogenaamde sfeertenten, alsook in de VIP-tent. Het is geen evidente beslissing, maar de Stad Antwerpen heeft er begrip voor gezien de moeilijke coronasituatie en de veranderde maatregelen."

Op de kalender van Golazo staan nog tal van veldritten tot het einde van het seizoen. Impens: "We wachten het volgende federaal overlegcomité van 15 december af. Afhankelijk van de beslissingen die daar genomen worden, zullen we onze volgende cyclocrossen één voor één bekijken, uiteraard steeds in nauw overleg met de lokale overheid."

Fotocredit Veldritkrant - tekstbron: Golazo

Lees ook: Wereldbeker Rucphen gaat door zonder publiek klik
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!