Eli Iserbyt wint in Besançon na een knap duel met Toon Aerts

Eli Iserbyt wint in Besançon na een knap duel met Toon Aerts

Eli Iserbyt en Toon Aerts maakten er een mooi en boeiend duel van in de strijd voor de wereldbekerzege in Besançon. In het slot van de wedstrijd reed Eli nog Toon voorbij, nadat deze ten val kwam op een gladde strook.

Ryan Kamp nam de snelste start in de wereldbekerwedstrijd voor elite heren in het Franse Besançon. Ook Corné van Kessel, gisteren 3de in Kortrijk, vertrok prima. Maar de winnaar van de 2de manche van de X²O Badkamers Trofee, Toon Aerts, voelde zich blijkbaar ook op zondag best ok en reed weg van de rest van het deelnemersveld. Achter de Baloise Trek Lion was het achtervolgen geblazen en dat deed ook Eli Iserbyt, die van iets verder moest komen, maar hij wist snel op te schuiven en we kregen een kopduo voor de rest van de race. Achter de twee volgde voorbij halfcross het duo Pim Ronhaar en Michael Vanthourenhout, op ruim een minuut. Aerts probeerde een paar keer met een versnelling van zijn metgezel af te geraken maar de West-Vlaming liet niet begaan. in de voorlaatste ronde leek het Toon dan toch te lukken, ware het niet dat hij een slipper maakte en ten val kwam. Iserbyt, die het nog niet had opgegeven, passeerde hem en kon, ook al haperde hij zelf op een klimmetje, het afmaken. 

In de strijd voor de derde podiumplek won de jonge Pim Ronhaar, onder luid gejuich van Aerts aan de finish.

WB Besancon podium elite heren.jpg (851 KB)

Uitslag en tussenstand klik hier


Ze reden dan wel samen op de kop van de cross, maar de aanpak van Iserbyt was anders dan deze van Aerts "Toon koos voor een vast hoog tempo, terwijl ik meer rekende op korte versnellingen. Ik liet hem zijn ding doen. Even plooide ik wat, maar hij ging in de fout en daarna was het beste er toch af, had ik de indruk.", aldus Eli Iserbyt, die heel stevig aan de leiding staat in de Wereldbeker.

Fotocredits Yefrifotos

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!