Robby Cobbaert wordt ploegleider van het jeugdteam van Jurgen Mettepenningen

Robby Cobbaert wordt ploegleider van het jeugdteam van Jurgen Mettepenningen

Het jeugdteam Bert Containers - Pauwels Sauzen, de opleidingsploeg van Jurgen Mettepenningen, stelt met Robbie Cobbaert een nieuwe ploegleider aan én er komt een nieuwe tweede naamsponsor, Doltcini.

Bert Containers - Pauwels Sauzen telt momenteel zes juniores en vijf nieuwelingen, die stuk voor stuk dromen om door te kunnen groeien en zo ploegmaat te worden van hun grote voorbeelden bij Pauwels Sauzen - Bingoal. "Hoeveel veldrittalent er in de kern zit, bewees de Belgische selectie voor de jongste Europese kampioenschappen veldrijden op de VAM-berg: daarvoor waren liefst vijf van onze juniores geselecteerd.", benadrukt het team.

Vanaf 1 januari 2022 wordt Pauwels Sauzen, dat zich volledig gaat richten op zijn partnership met het hoofdteam, in de naam van de opleidingsclub vervangen door het Oost-Vlaamse Doltcini. Het fietskledijmerk is sinds jaar en dag aan de teams van Jurgen Mettepenningen verbonden. Er komt ook een switch in de ploegleiding, die gaat per direct in: Tom De Kort kan zich voortaan volledig focussen op de groeiende vrouwenkern en actief wegwielrenner Robby Cobbaert uit Herzele beleeft deze week zijn vuurdoop als nieuwe jeugdploegleider.

"Tom De Kort gaat zich volledig toeleggen op onze eerste ploeg, waar onze dameskern op 1 januari aangroeit tot vijf rensters.", vertelt Jurgen Mettepenningen. "Robby Cobbaert is volgens mij de geknipte persoon om Tom op te volgen bij de jeugd: Oost-Vlaams, heel gedreven, met een goeie visie, en een jonge fervente fietser die samen met de jongeren erop uit kan trekken tijdens de ploegtrainingen. Hij krijgt nu de tijd om te groeien in zijn nieuwe rol. Doltcini behoeft geen introductie meer: door de jaren heen hebben we een bijzonder sterke band opgebouwd met de familie Liedts.", aldus de teammanager.

Ook Robby Cobbaert kent zijn taak "Ik ben dertig, en heb ervaring als crosser en als wegrenner, tot op continentaal niveau. Ik kijk er echt naar uit om die ervaring nu in te zetten als ploegleider. Ik weet dat een ploegleider echt een meerwaarde kan zijn voor het mentale aspect van een wielrenner. Ik vind het belangrijk dat een ploegleider contact heeft met zijn renners, en hen zelfvertrouwen bezorgt. Gelukkig kan ik verder bouwen op wat Mario De Clercq en Tom De Kort al hebben neergezet.", aldus de kersverse ploegleider, die komende zomer ook nog actief zal zijn als eliterenner zc op de weg.

Fotocredit en tekstbron: Pauwels Sauzen-Bingoal CT


 

 

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!