Caps Urban Cross Kortrijk is een niet te missen afspraak voor Toon Aerts

Caps Urban Cross Kortrijk is een niet te missen afspraak voor Toon Aerts

De X²O Badkamers Trofee is op zaterdag 27 november met de CAPS Urban Cross in Kortrijk aan haar tweede manche van het seizoen toe. Toon Aerts heeft van het regelmatigheidscriterium één van zijn hoofddoelen gemaakt,

Voor het derde jaar op rij wordt het stadscentrum van Kortrijk het decor voor een waar veldritspektakel. Op 500 meter van de Grote Markt van de West-Vlaamse metropool is het atypische maar technische parcours in korte tijd uitgegroeid tot een spectaculaire en populaire hotspot op de veldritkalender. “Voor het publiek is het een heel aantrekkelijke wedstrijd”, legt Erwin Vervecken van Golazo uit. “Waar je ook staat, overal heb je zicht over bijna het volledige parcours.”

Stad Kortrijk: “Uniek parcours met publiek”

“Na een jaartje zonder publiek verwelkomen we voor de derde editie opnieuw de veldritfans in Kortrijk voor onze - nu al iconische - Urban Cross”, zegt Wouter Allijns, de Kortrijkse schepen van Sport. “Er zal dus heel wat meer sfeer zijn op en rond het parcours en daar draait het in de cross toch ook voor een groot deel rond. Uiteraard rekening houdend met de huidige maatregelen. Voor de liefhebbers die er niet geraken, de ontknoping van de vrouwen- en mannenwedstrijd wordt zoals elk jaar live uitgezonden op Sporza.”

Aerts: ‘Iserbyt heeft dit seizoen alles perfect onder de knie’

Voor Toon Aerts wordt de cross in Kortrijk een grote afspraak. De renner uit Rijkevorsel heeft van de eindzege in de X²O Badkamers Trofee een belangrijk doel gemaakt. “Ik ben er in het verleden al een paar keer dichtbij geweest, maar kon door tegenslag niet altijd ten volle mijn kansen verdedigen. De ene keer brak ik drie ribben, de andere keer had ik last van mijn schouder. De Wereldbeker en de Superprestige heb ik al een keer gewonnen, het zou mooi zijn om dit klassement aan mijn erelijst toe te voegen.”

Na zijn tweede plaats op de Koppenberg heeft Aerts er vertrouwen in. De kloof met Eli Iserbyt bleef beperkt tot 24 seconden. “Ik kon misschien niet winnen, maar ik reed er wel een goede wedstrijd”, blikt Aerts terug. “Vorig jaar was de kloof veel groter en straks komen er met Loenhout, Baal en Herentals een aantal zware crossen aan die me goed liggen. Krijgen we dan veel modder, dan hoop ik in de kerstperiode mijn krachten beter te kunnen uitspelen. Het parcours in Kortrijk is minder op mijn lijf geschreven. Natuurlijk hoop ik mee te doen voor de overwinning. Lukt dat niet, dan verwacht ik niet dat de concurrentie minuten van me zal wegrijden.”

Aerts, die dit seizoen kon winnen in Gieten en Zonhoven, beseft dat het niet makkelijk wordt om de dominantie van Iserbyt te doorbreken. “De resultaten van de voorbije maanden vertalen niet het gevoel dat ik heb. Met de conditie van dit jaar heb ik er niet alles uitgehaald. Aan de andere kant heeft Iserbyt bewezen dat hij alles perfect onder de knie heeft. Tactisch maakt hij bijna altijd de juiste beslissing. Zijn niveau ligt niet veel hoger dan dat van ons, maar voor ons moet alles net iets meer meezitten om te winnen. Het is natuurlijk leuker om zelf te winnen, maar hij heeft zijn zeges nooit gestolen.”

Info Urban Cross Kortrijk klik hier

Fotocredit TFoto - tekstbron: Golazo

 

 




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!