Clara Honsinger verdedigt in Kortrijk haar leidersplaats

Clara Honsinger verdedigt in Kortrijk haar leidersplaats

Op zaterdag 27 november 2021 staat de Urban Cross Kortrijk op de veldritkalender. Bij de dames verdedigt Clara Honsinger, na haar zege in de Koppenbergcross, haar leiderplaats in de Soudal Ladies Trophy.

De eerste manche van de Soudal Ladies Trophy, de Koppenbergcross, werd gewonnen door Clara Honsinger. “Ik kan nog steeds moeilijk geloven dat ik die wedstrijd gewonnen heb”, vertelt de Amerikaanse richting de Urban Cross Kortrijk. “Het was mijn eerste overwinning in België en dan meteen zo’n iconische cross voor een fantastisch publiek. Dat betekent voor mij zoveel meer dan eender welke zege in de Verenigde Staten. Ik weet alleen nog niet hoe ik de trofee mee naar huis krijg. Het wordt een uitdaging om een goede oplossing te vinden. Misschien moet ik die kassei opsturen met de post. Dat zal niet goedkoop zijn, maar die trofee is voor mij priceless. Die wil ik nooit kwijt.”

Honsinger begint de CAPS Urban Cross in Kortrijk met een voorsprong van 7 seconden op Denise Betsema. “Het zal niet eenvoudig worden om die eerste plaats vast te houden”, beseft ze. “Ik kom beter uit de verf op zware parcoursen en omlopen met veel hoogtemeters, zoals straks in Herentals. Ik kijk er echter naar uit om mezelf uit te dagen op het technische parcours in Kortrijk, ik zie het als een opportuniteit om te leren en beter te worden.”

Comfortabeler gevoel

In haar tweede seizoen op Belgische bodem heeft Honsinger het gevoel dat ze stappen heeft gezet. “Ik voel me veel comfortabeler. Vorig jaar kroop er veel energie in alle randzaken: hoe geraak ik ter plaatse, waar moet ik me aanmelden, volg ik de juiste procedure? Nu kan ik me veel beter focussen op de wedstrijd. Bovendien was ik wel een beetje geïntimideerd door de concurrentie. Iedere wedstrijd zag ik hoe sterk ze waren. Dit seizoen voel ik meer respect, ik voel me meer betrokken. Ik ben meer ontspannen.", aldus Clara Honsiner.

Info Urban Cross Kortrijk klik hier

Fotocredit Bram van Lent - tekstbron: Golazo
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!