Iserbyt pakt de dubbel van 't weekend

Iserbyt pakt de dubbel van 't weekend

Eli Iserbyt heeft na de Superprestigewedstrijd Merksplas op zaterdag ook de Wereldbekermanche Koksijde op zondag gewonnen en pakt dus de dubbel dit weekend. In Koksijde flankeerden Laurens Sweeck en Toon Aerts de West-Vlaming op het podium

KOK_9984 podium heren.JPG (774 KB)

Als Eli Iserbyt voorgaande jaren naar voor kwam als niet al te best door het zand te rijden, dan heeft hij daar met zijn zege in Koksijde een punt achter gezet. Al bij aanvang van de Wereldbekermanche draaide de leider van het klassement attent mee aan de kop van de race. Tot halfcross leken nog meerdere veldrijders kans te maken op een podiumplaats, maar richting het slot kwamen de zelfde tenoren naar voor als daags voordien in Merksplas. We kregen bovendien een zelfde scenario als aan de Kolonie. Iserbyt zette zijn slotoffensief in de voorlaatste ronde in en achter hem vormden Quinten Hermans , Toon Aerts en Laurens Sweeck het groepje achtervolgers, met ietsje verder Lars van der Haar. Maar de West-Vlaming wist ook aan de kust te soleren naar de zege en dat was blijkbaar een speciale voor hem.

"Dit is een droom die uitkomt. Ik kom al naar Koksijde sinds mijn achtste. Mijn ouders bezitten hier een appartementje. Ooit wilde ik deze cross winnen. Fantastisch dat dit vandaag gebeurd is. Nu kan ik op pensioen, mijn leven is compleet", grapte hij.

Zijn teamgenoot, Laurens Sweeck, die gekend staat als goed door het zand te kunnen rijden, repte zich nog naar de tweede plaats. Toon Aerts mocht als derde het podium op.

Een stevig pintje pakte Iserbyt ook
KOK_9983.JPG (627 KB)


Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!