Opnieuw een bekend gezicht op affiche Cyclocross Gullegem

Opnieuw een bekend gezicht op affiche Cyclocross Gullegem

Op dinsdag 4 januari 2022 duiken de renners in Gullegem opnieuw het veld in. Na een editie zonder publiek hoopt de organisatie opnieuw supporters te kunnen verwelkomen. Daarom knoopt ze graag aan met de ambitie om jaarlijks een ‘bekende kop’ op de affiche te plaatsen.

Voor een vorige editie van de Cyclocross Gullegem viel comedian Freddy de Vadder de eer te beurt om op de affiche te staan. Voor de vijfde editie kon de organisatie Stephanie Planckaert strikken.

“We vinden het belangrijk het dameswielrennen mee te promoten. Daarom gingen we dit jaar bewust op zoek naar een passende dame voor de affiche. Stephanie Planckaert ademt als dochter van wielerlegende Eddy Planckaert niet alleen koers, ze is daarenboven een graag geziene mediafiguur. We zijn dan ook bijzonder fier dat Stephanie onze jonge cross op die manier een duwtje in de rug wil geven,” aldus de organisatie.

Cross op dinsdag

In tegenstelling tot vorige edities gaat de wedstrijd in 2022 door op een dinsdag. Elke editie vond tot dusver plaats op de eerste zaterdag van januari, maar dit jaar valt deze op nieuwjaar en dat is de vaste datum van de GP Sven Nys in Baal.

"Het is een noodgedwongen keuze om wat te schuiven maar we geloven wel in het potentieel van deze wijziging.", klinkt het vanuit Gullegem. "Op dinsdag 4 januari is het nog steeds kerstvakantie en bouwverlof. Een groot deel van ons publiek heeft daardoor nog geen verplichtingen. Daarenboven wil men elkaar begin januari graag ontmoeten om te klinken op het nieuwe jaar.”

Veel aandacht gaat uiteraard naar de wedstrijden van de dames en heren elite. Toch is het een bewuste keuze bij de organisatoren om naast deze races ook ruimte te voorzien voor jeugd en G-sport. Programma > zie foto

Live uitzending op sporza

De afgelopen twee jaar was de wedstrijd van de dames en heren elite reeds live te volgen op Telenet. Voor de komende drie uitgaven zullen deze wedstrijden te volgen zijn op Sporza, met dank aan Golazo. “Het contract met Sporza is een serieuze opsteker en voelt als een vorm van erkenning voor het harde werk tijdens afgelopen edities. Het is niet alleen een surplus voor onze sponsors maar het open kanaal is ook een manier om onze veldrit nog beter op de wielerkaart te zetten,” besluit de organisatie.

Foto/afbeelding en tekstbron: organisatie Cyclocross Gullegem

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!