Vdp-Hepa / Next Level Cycling Team (her)lanceert renners

Vdp-Hepa / Next Level Cycling Team (her)lanceert renners

Ze startten anno 2020 op met vier veldrijders maar in 2022 zal het Vdp-Hepa Cycling Team / Next Level Cycling Team alvast tien renners hebben die de kleuren van de ploeg verdedigen.

"We zijn begin 2020 gestart met een compact team van 4 veldrijders -Julian Siemons, Nick Peers, Maarten Van Staeyen en Joche Herrygers- om hen als ploeg te groeperen in veldritten", leggen teammanagers Pieter Lenaerts en Jonas Van den Plas van het Vdp-Hepa Cycling Team uit.

Maar van meet af aan was de gedachte en structuur dusdanig dat groeien als team kon. "Om ons doel op uitbreiding te kunnen realiseren.", klinkt het. "Al snel is Wout Vervoort aangesloten als vijfde renner, om ons team in A-crossen - gezien de pandemie - te kunnen tonen."

Door de beperkte startmogelijkheden vorig veldritseizoen en ook de wegcampagne die grotendeels wegviel, hebben ze snel geschakeld en de focus in de trainingen gaan leggen met het oog op dit seizoen, met een stage in augustus.

(lees verder onder de foto)
RUD_3030 Wout Vervoort.jpg (226 KB)

De ambitie om te groeien als team kan er wel zijn, maar dat gaat uiteraard niet zomaar. "Dat betekent ook het zoeken van de nodige budgetten om het plaatje rond te krijgen én we zijn zeer verheugd om binnenkort hieromtrent meer partners te kunnen presenteren.", wordt met de glimlach verteld en benadrukt dat de nieuwe en huidige sponsors ook de wegcampagne niet onbelangrijk vinden. "Dat doel is steeds met iedere renner goed besproken. We zijn daarom ook uitermate blij met de komst van renners, die elk op verschillend terrein hun waarde hebben"

(lees verder onder de foto)
Kris Boeckmans.jpg (780 KB)Fotocredit Veldritkrant - Boeckmans 2017

Voor de wegcampagne zal ex-prof Kris Boeckmans het team met raad en daad bijstaan. 

Het team groeit > mix van ervaring en opkomend talent

Het team gaf recent al enkele namen vrij van wie vanaf 2022 de kleuren van het team zullen verdedigen. Zo viel ons Stijn Caluwe op, die eigenlijk was gestopt met competitief veldrijden. De 25-jarige Caluwe deed het bij de jeugd niet onaardig in het veld en werd bijvoorbeeld in 2011 Belgisch kampioen bij de 1ste jaars nieuwelingen. 

(lees verder onder de foto)
IMG_0785 Stijn Caluwe.jpg (860 KB)Stijn Caluwe in actie op het BK 2018 in Koksijde - fotocredit Veldritkrant

De filosofie is een goede mix van ervaring en opkomend talent en in dat laatste opzicht zijn ze blij dat Bengt Daelmans, zoon van Arne, het team vanaf 2022 als junior zal vervoegen. Bengt doet het momenteel heel goed in de crossen van nationaal niveau en pakte dit seizoen al twee zeges en enkele podiumplaatsen. De 22-jarige Simoens won overigens dit seizoen al twee crossen in de teamkleuren, Fort Kessel en Vorselaar, en Wout Vervoort pakte een overwinning in Kasterlee.

"We hebben als team een meerjarenplan opgemaakt, waarbij we ons focussen op het lanceren en herlanceren van talentvolle renners naar een volgende level.", aldus het teammanagement.

Dit zijn alvast de renners voor het team in 2022:

Julian Siemons, Wout Vervoort, Joachim van Looveren, Stijn Caluwé, Nick Peers, Robbe Willemsens, Maarten Van Staeyen, Joche Herrygers, Cédric Vandesompel en Bengt Daelmans

Jonathan Van Weverberg is ploegleider en Marcel 'Cel' Geerts ploegbegeleider.


Vdp staat overigens voor Van den Plas (Rijwielen)

Fotocredits TFoto
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!