Talentvolle Shanyl De Schoesitter naar Pauwels Sauzen-Bingoal

Talentvolle Shanyl De Schoesitter naar Pauwels Sauzen-Bingoal

Manager Jurgen Mettepenningen blijft oog hebben voor jong talent en bouwt zo verder aan de toekomst van zijn veldritteam Pauwels Sauzen - Bingoal. Op 1 januari 2022 sluit het vijftienjarige multitalent Shanyl De Schoesitter bij de ploeg aan.

De 15-jarige Shanyl De Schoesitter rijdt al acht jaar in competitie op de fiets. Niet zonder succes: ze is regerend Belgisch kampioene op de mountainbike, veroverde zilver op het recentste BK op de weg, en won dit seizoen al tien van de elf nieuwelingencrossen waaraan ze deelnam. Shanyl woont bovendien in Waasmunster, op een boogscheut van de uitvalsbasis van de ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal.

“We blijven investeren in de toekomst van de ploeg, en die van het damesveldrijden.", zegt Jurgen Mettepenningen. "Shanyl heeft met haar prestaties bewezen dat ze potentieel heeft. Bij ons kan ze de komende jaren rustig verder ontwikkelen, begeleid door mensen met de juiste knowhow. Hopelijk kan ze dan ooit de stap maken naar de top van het damesveldrijden. Dat Shanyl ook in de streek van de ploeg woont, is een leuke meerwaarde.”

shanyl credit Team.jpg (519 KB)

De jongedame is ook blij met deze kans die ze krijgt. “Het is een droom om bij deze ploeg te komen, die hier bij ons in de streek erg veel supporters heeft. Het wordt speciaal om straks ploeggenote van iemand als Denise Betsema te worden. Ik kan heel veel van haar opsteken. Ik rijd in de zomer graag op de MTB en op de weg, maar het veld blijft wel mijn hoofddiscipline. Glijden in technische moddercrossen: dat vind ik echt plezant. Hopelijk kan ik ooit prof worden en een wereldkampioenschap rijden. En ik zou ook heel graag ooit eens naar de Olympische Spelen gaan. Hopelijk kan dat ooit als veldrijdster.”, aldus Shanyl.

Vanaf 1 januari 2022 zal ze als nieuwelinge in de kledij van Pauwels Sauzen-Bingoal rijden (nationaal samen met de jongens nieuwelingen, regionaal bij de dames). Volgende winter maakt ze dan de overstap naar de juniorescategorie.

Het voorbije weekend won Shanyl nog de Patattencross in Nossegem en stond ze met dezelfde jonge Britse dames op het podium bij de nieuwelingen meisjes in de Koppenbergcross.

Koppenbergcross 2021 nieuwelingen meisjes.jpeg (289 KB)vlnr Imogen Wolff, Cat Ferguson en Shanyl De Schoesitter (credit Golazo)

Fotocredits Veldritkrant - bron: Pauwels Sauzen-Bingoal




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!