Sophie de Boer beëndigt haar veldritcarrière

Sophie de Boer beëndigt haar veldritcarrière

Sophie de Boer heeft beslist om haar veldritcarrière te beëindigen, na 15 jaar . De 31-jarige Nederlandse kan alvast terugkijken op een mooi palmares.

In de Rapencross in Lokeren, de opener van de Ethias Cross, tekende Sophie de Boer nog present en finishte als 15de. Ook in Beringen nam ze deel maar werd het DNF. Vervolgens is Sophie uit beeld verdwenen en nu blijkt dat ze een tweetal weken terug heeft beslist om een punt te zetten achter haar veldritcarrière. "Het was niet makkelijk en heel wat factoren hebben hiertoe bijgedragen.", laat ze nu weten. "Ik vind de vreugde niet meer om dit pad voort te zetten. De voorbije seizoenen geraakte ik niet op het niveau dat ik wou en het was vaak lastig niet te weten waarom. Ik weet dat ik er alles aan deed om mijn droom te verwezenlijken en ik heb er ook heel hard aan gewerkt om deze te bereiken.", schrijft ze neer op haar instagram.

"De laatste weken had ik weer veel last van rugpijn, die me veel parten speelt bij zware inspanningen. Ik kan niet de kracht zetten om te racen. En ik ben het moe van te proberen. Dus is het tijd voor een nieuw avontuur.", klinkt het

"Ik ben zeer dankbaar voor de voorbije 15 jaar, de mensen die ik heb ontmoet, de verwezenlijkingen en teleurstellingen, en de ondersteuning die ik kreeg van jullie allemaal. Dat is iets zeer special. Dank u!", aldus de 31-jarige Sophie de Boer

Mooi palmares

Het aantal keren dat Sophie de Boer op het podium stond in topcrossen tijdens haar veldritcarrière ligt wellicht boven de 40.
Eind 2014 won de Nederlandse de Hotondcross en de Koppenbergcross. De jaren daarna kwamen ook zeges in Essen, Leuven, Hoogerheide, Las Vegas, Neerpelt, Ruddervoorde, Overijse en Hoogstraten. De Boer werd ook eindwinnares van de Wereldbeker in het veldritseizoen 2016-2017. In het volgende pakte ze nog drie podiumplaatsen, met Gieten (3de), Koksijde (2de) en Sint-Niklaas (3de). Daarna werd het dus moeilijk voor haar.

Sophie De Boer podium a.jpg (661 KB)


Fotocredits Veldritkrant

Sophie de Boer op Veldritkrant klik hier
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!