Shirin van Anrooij en Vincent Baestaens winnen op dag 1 Jingle Cross

Shirin van Anrooij en Vincent Baestaens winnen op dag 1 Jingle Cross

Shirin van Anrooij en Vincent Baestaens hebben de UCI C1-wedstrijd op dag 1 van de Jingle Cross gewonnen. Baestaens scoort er nu al een 5 op 5 mee in de USCX Series.

Voorafgaand aan de wereldbekerwedstrijd in Iowa City -op zondag 17 oktober 2021- omvat de Jingle Cross ook een UCI C1 en vervolgens C2-wedstrijd. Shirin van Anrooij heeft alvast de eerste wedstrijd - bij avond - weten te winnen bij elite dames. De Baloise Trek leeuwin onderscheidde zich van het deelnemersveld en kwam solo binnen. De Françaises Hélène Clauzel en Caroline Mani werden tweede en derde. Marianne Norbert-Riberolle legde beslag op de 4de plaats.

"Ik hou echt van dit parcours en de sfeer is geweldig.", zei Shirin na afloop. "Ik hou er ook van om te crossen in het donker, zo is 't een leuke avond." De 19-jarige belofte plaatste haar aanval op een zandstrook halfweg de tweede ronde. "Ik hou van de zandcrossen in België, dus wist ik dat ik daar moest aanvallen, en dan het gas opentrekken."

Bij elite heren was de strijd op deze eerste dag iets spannender. Nadat Eric Brunner sterk opende, maar slepende remmen hem hinderden op de klim Mt Krumpit, nam Anton Ferdinande over en reed heel lang op de kop, maar werd op de hielen gezeten door landgenoten Thijs Aerts en Vincent Baestaens, die toch wat terrein verloor. Maar het was finaal deze laatste die met een sterk slot en mede met dank aan een val van Aerts, waardoor ook Ferdinande neerging, wederom het hoogste schavotje in beslag nam, in een wedstrijd die ook deel uitmaakt van de USCX Series. Hiermee scoort hij nu al een 5 op 5 in het nieuwe Amerikaanse regelmatigheidscriterium. Brunner kende nog eens mechanische pech maar vocht zich telkens terug naar voor en vervolledigde het podium als derde. Aerts pakte de tweede stek.

2. Thijs Aerts
3. Eric Brunner
4. Anton Ferdinande

"Ik heb lucky number 7 vandaag want de andere twee waren sterker dan mij, maar soms moet je geluk hebben.", gaf Baestaens eerlijk toe. "Met nog drie ronden te gaan, wisselde ik van fiets, met in gedachte dat 't over was. Maar toen haalde hij (nvdr Brunner, die na pech terug naar voor opschoof) me bij en moedigde me aan. Ik bleef geven en zag dat ze vooraan even twijfelden en ik zei tegen mezelf dat ik de kloof kon dichten. In de laatste ronde vielen ze voor mij en kon ik passeren. Ik had geluk vandaag.", aldus Vincent Baestaens

Vind de volledige uitslag van de UCI C1-wedstrijd klik

Fotocredit TFoto


Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

juni 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!