Sleutelbeen gefixeerd met een plaatje bij Thibau Nys

Sleutelbeen gefixeerd met een plaatje bij Thibau Nys

De noodzakelijke operatie voor de sleutelbeenbreuk, die Thibau Nys opliep bij een kwalijke val in de WB-manche in Waterloo (USA), is vlot verlopen. Wanneer juist de Baloise Trek Lion terug in competitie kan, is nog even afwachten.

Thibau Nys brak bij zijn val in de wereldbekerwedstrijd in Waterloo (USA) zijn linker sleutelbeenbreuk (lees hier) en werd gerepatrieerd naar België om geopereerd te worden bij Dokter Toon Claes in het AZ Herentals. "De operatie is succesvol verlopen", liet het team weten.

Sleutelbeen gefixeerd

"We zijn nu twee dagen na mijn operatie en ik voel me al een stuk beter.", klinkt het bij Thibau Nys. "Dinsdag ben ik na mijn landing in Brussel meteen naar het AZ Herentals gereden. Ik had het geluk dat ik meteen op de operatietafel kon bij dokter Toon Claes. De operatie is eigenlijk heel vlot verlopen. Ze hebben een plaatje aangebracht om het sleutelbeen te fixeren. De eerste momenten na de operatie voelde ik me nog heel moe. Ik heb veel geslapen de afgelopen 48 uur. De eerste nacht heb ik nog in het ziekenhuis doorgebracht."

Goede hoop

Thibau, die nog maar pas aan zijn veldritseizoen was gestart, kijkt al uit om terug op de fiets te kruipen. "Twee dagen later voel ik wel al progressie. Ik kan meer bewegingen maken en de linkerarm voelt al flexibeler aan. Ik heb er goede hoop op dat ik dit weekend rustig op de rollen zal kunnen fietsen en stelselmatig kan opbouwen. We hebben met Toon Claes afgesproken om over twee weken een check-up te laten doen. Dan zullen we samen bekijken wanneer een comeback in het veld mogelijk wordt.", luidt het.

Fotocredit TFoto - bron: Baloise Trek Lions

Update: op zaterdag al terug op de fiets



 

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!