Quinten Hermans domineert in Fayetteville

Quinten Hermans domineert in Fayetteville

Quinten Hermans domineerde de zware cross in Fayetteville en soleerde naar zijn eerste wereldbekerzege. Eli Iserbyt werd tweede en behoudt de leiderstrui. Michael Vanthourenhout kende richting het slot pech maar wist alsnog de derde stek binnen te halen.

podium heren BH2_9283.jpg (653 KB)
Vind de volledige uitslag en stand in de wereldbeker klik hier

In de wedstrijd van de dames was al te zien dat de omloop door de regenval zware kost was geworden. Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt en Daan Soete vertrokken goed bij elite heren, maar er volgden er nog. Op een dergelijk parcours komt het krachtenarsenaal van Toon Aerts meestal naar boven en hij zette zich ook op de kop van de wedstrijd en versnelde even later bergop, gevolgd door Quinten Hermans, die in Waterloo al goed was maar ongelukkig ten val kwam. Het groepje kwam echter na de klim terug samen en met een versnelling op dezelfde plaats in de derde ronde liet Hermans wel Aerts, Iserbyt en Vanthourenhout achter zich. Hij verzwakte niet en bouwde zijn voorsprong verder uit om knap te soleren naar de eerste wereldbekerzege voor hemzelf (bij de elite) én het Tormans CX Team. Hermans won in 2016 als belofte de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide en werd toen 2de in het eindklassement U23, achter Iserbyt.

Quinten Hermans domineerde op een zware omloop in Fayetteville, waar begin volgend jaar het WK veldrijden zal doorgaan

"Deze zege voelt zo goed! Ik was de voorbije maanden dubbel gemotiveerd om naar het veldritseizoen toe te werken, want vorig seizoen kwam mijn voorbereiding door een valpartij in het Critérium du Dauphiné in het gedrang. Deze Wereldbekerwedstrijden had ik als eerste grote doelen aangestipt en het is dan ook fantastisch wanneer alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Na een moeilijk seizoen vorig jaar geniet ik des te meer… Het was al in de tweede ronde bij een versnelling van Toon Aerts dat ik voelde dat ik een superdag had. Ik was namelijk de enige die hem bergop kon volgen en nog ademruimte had toen het op de top stilviel. Ik besloot dus om één ronde later op diezelfde plaats mijn aanval in te zetten. Het resulteerde in een mooie solo van 40 minuten, en mijn eerste wereldbeker overwinning!", aldus Hermans .


Fotocredits Cyclophotos

Het euvel waardoor Michael Vanthourenhout lopend richting de post moest voor een fietswissel. 







Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!