Marianne Vos meteen op de afspraak in Waterloo (USA)

Marianne Vos meteen op de afspraak in Waterloo (USA)

Marianne Vos heeft nog maar net Paris-Roubaix achter de rug en wint meteen in Waterloo (USA) de opener van de Wereldbeker veldrijden. Lucinda Brand die veel initiatief nam, moest finaal haar landgenote net voorlaten. Denise Betsema kende pech met de fiets maar vocht terug en vervolledigde het podium voor Nederland.

Maghalie Rochette nam een bliksemstart in Waterloo (USA), maar de Nederlandse top van het damesveldrijden volgde attent, inclusief Marianne Vos en de jonge Kata Blanka Vas (Hon). Al snel nam Betsema de leiding over en Worst, Brand, Vos, ... pikten hun wagonnetje aan. Voor Annemarie Worst ging het even te snel en in de derde ronde vormde zich een koptrio. Maar Betsema kende een probleem met de ketting en zag o.a. Vas en Worst haar passeren. Vooral Brand bepaalde het tempo vooraan en toen de wereldkampioene in de vierde ronde even inhield, sloten Worst en Vos terug aan. Dit terwijl Jolanda Neff, Hélène Clauzel en Denise Betsema ook naderden. Zij wisten ook de aansluiting te maken naar de kop van de wedstrijd, maar een versnelling van Lucinda Brand in ronde vijf zorgde terug voor een opsplitsing. Marianne Vos leek als enige naar de leidster in de wedstrijd te kunnen rijden en deed dat ook.

Vos credit BH.jpg (892 KB)

In de slotronde kregen we met Brand, Vos en Betsema, een trio dat zou strijden voor de zege. Elk van de dames probeerde iets en uiteindelijk won de ervaren Marianne Vos het voor het hoogste schavotje. 

podium dames credit BH.jpg (705 KB)

"Ik heb ontzettend afgezien.", zei Marianne Vos na de wedstrijd. "Het ging zo snel, in elke bocht was het opnieuw vol aanzetten, ... zeker de laatste ronde was het alles of niets. Ik ken Lucinda vrij goed en wist dat ze niet zou afgeven. Het was een strijd tot op de meet. Heel mooi dat het lukte om hier te winnen.", aldus de veelvoudige kampioene.

Vind de volledige uitslag klik hier

Fotocredits Cyclephotos
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!