Eli Iserbyt soleert naar winst in Waterloo (USA)

Eli Iserbyt soleert naar winst in Waterloo (USA)

Eli Iserbyt kampte met een kettingprobleem in de aanvangsfase van de 1ste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen, maar panikeerde niet en wist finaal te soleren naar de zege. Michael Vanthourenhout en Quinten Hermans flankeerden de Europese kampioen veldrijden op het podium in Waterloo (USA)

Bij elite heren doken Lars van der Haar en Quinten Hermans vooraan het peloton het veld in. Michael Vanthourenhout was ook goed vertrokken en snelde samen met Hermans weg, met Van der Haar niet ver achter hen.

start credit BH.jpg (271 KB)

Maar het begon wat te regenen en het parcours werd blijkbaar verrassend glad, met als gevolg dat we eerst Hermans tegen de vlakte zagen gaan op een asfaltstrook en achter hem nog een aantal veldrijders. Thibau Nys kwam hard tegen een paaltje terecht en moest de wedstrijd verlaten.

De tuimelperten zorgden voor een hertekening van het wedstrijdveld. Iserbyt, die bij aanvang achterop was geraakt door een kettingprobleem en niet panikeerde, positioneerde hem terug naar voor en vormde met Vanthourenhout in de derde ronde een kopduo.  De twee teamgenoten werden uiteindelijk niet meer bijgebeend maar reden niet samen naar de meet. Iserbyt toonde zich de beste en soleerde in de zesde ronde naar de wereldbekerzege. Hermans naderde nog op de nummer twee in de wedstrijd maar moest zich tevreden stellen met de derde podiumplaats.

podium heren credit BH.jpg (698 KB)

"Ik heb van dit regelmatigheidscriterium een doel gemaakt.", vertelde Iserbyt. "Prima om zo te starten. Op naar Fayetteville, voor de volgende.", luidt het.

Vind de volledige uitslag en bijgevolg het eerste klassement klik hier

Fotocredits Cyclephotos




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!