Witse Meeussen en Joyce Vanderbeken winnen in Slowakije

Witse Meeussen en Joyce Vanderbeken winnen in Slowakije

België mag dan wel de bakermat van het veldrijden zijn, er wordt blijkbaar vooral gecrost in het buitenland dezer dagen. Joyce Vanderbeken en Witse Meeussen hebben de Grand Prix Dohnany gewonnen, in Slowakije.

Terwijl tal van bekende namen uit het veldrijden momenteel vertoeven in Amerika, vooral in functie van de World Cup Cyclo-Cross, zitten zij die er niet bij zijn niet stil en gaan ze bijvoorbeeld op zoek naar UCI-punten in andere landen. Zo wonnen Joyce Vanderbeken en Witse Meeussen vandaag de GP Dohnany, een UCI C2-wedstrijd in Slowakije.

De 20-jarige Meeussen lijkt het goede ritme stilaan te pakken te hebben. In Lokeren werd hij 12de, in Beringen 7de, In de Radcross Illnau 6de en in de Berencross Meulebeke 8ste. Meeussen was een veelwinnaar bij de juniores en het zal hem ongetwijfeld deugd hebben gedaan om op het hoogste schavotje te mogen staan in Slowakije. De Pauwels Sauzen-Bingoalrenner kende de voorbije twee jaar immers problemen met de knie en kon tijdens de zomer eindelijk eens pijnvrij rijden ( kijk en luister hier).

Het podium bij elite heren werd in Slowakije trouwens volledig ingenomen door Belgen. Lander Loockx en Seppe Rombouts werden resp. tweede en derde.

Ook bij de dames een Belgische zege, met Joyce Vanderbeken. Marthe Truyen finishte op goed 40 seconden van de West-Vlaamse als tweede en de Slowaakse Janka Keseg Stevkova werd derde

Volledige uitslag klik hier

Fotocredit TFoto

Lees: Zeges voor Tormans-Acrog in CX Täby Park klik
Lees: Daan Soete wint UCI C2-wedstrijd in Waterloo (USA) klik









Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!