Happy Dog Cat

Van der Poel toch trots over 1ste Paris-Roubaix

Van der Poel toch trots over 1ste Paris-Roubaix

Mathieu van der Poel is al bij al tevreden dat hij op het podium mocht bij zijn eerste aantreden in Paris-Roubaix. Sonny Colbrelli was de snelste aan de meet en 22-jarige Florian Vermeersch zette een heel sterke prestatie neer en finshte als tweede.

De weersomstandigheden hebben van de editie 2021 van Paris-Roubaix als het ware een lange cross gemaakt. Hebben veldrijders, door hun technisch kunnen, altijd een voordeel in de kasseienklassieker, dan was dat nu misschien des te meer.

Florian Vermeersch zette op zondag 3 oktober 2021 mogelijks de strafste prestatie neer in de Hel van het Noorden. De 22-jarige renner van Lotto-Soudal, die we kennen uit het veldrijden van bij de jeugd, was mee met de vroege vlucht en deed heel wat kopwerk op de vele secteurs. Dat belette hem blijkbaar niet om in volle finale nog mee te kunnen strijden voor de zege. Samen met Mathieu van der Poel en Sonny Colbrelli vormde Florian het drietal dat jacht maakte op Gianni Moscon, de solerende leider in volle finale van de koers. Ze wisten hem na kilometers achtervolgen uiteindelijk bij te benen en achter te laten om te sprinten op de piste in Roubaix voor de grote kassei.

Vermeersch ging aan van op ongeveer 100 m van de meet op de Vélodrome maar Colbrelli toonde zich nog de rapste van het trio. Een leeggestreden Mathieu van der Poel moest zich tevreden stellen met de derde podiumplaats.

20211003PRX1016-A.S.O._Pauline_Ballet.jpg (1.36 MB)

Hoewel de wereldkampioen veldrijden best wel die grote kassei had gewild, zei hij toch tevreden te zijn. "Ik ben wel trots, om bij mijn eerste deelname direct op het podium te staan.", zei Mathieu naderhand. Over de sprint voor de zege "Ik zat eigenlijk de laatste 30 - 40 km al redelijk op de limiet continu. Je hoopt natuurlijk wel dat ook de rest kapot zit. Dat was misschien zo, maar bij mij was 't licht dan uit."

"Lastig vooral", klonk het over zijn eerste ervaring met de Helleklassieker. "Ik heb met mijn techniek veel kunnen goedmaken op de stroken. Ik ben wel blij met de koers die ik rij. Ik heb kunnen koersen zoals ik dat wil, aanvallend ... "

Vind de volledige uitslag klik hier

Fotocredits Pauline Ballet / A.S.O.
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!