Wederom de zege voor Michael Vanthourenhout in de Berencross

Wederom de zege voor Michael Vanthourenhout in de Berencross

In tegenstelling tot de vorige drie Ethiascrossen moesten de renners in Meulebeke de wedstrijd afwerken in de regen. Michael Vanthourenhout trok er solo op uit en pakte net als in 2019 de zege in de Berencross. Laurens Sweeck won het van Toon Aerts voor de tweede stek.

Geen vierde zege op rij voor Eli Iserbyt in de Ethias Cross maar het blijft wel binnen het team. In Meulebeke mocht Michael Vanthourenhout op het hoogste schavotje. Terwijl de eerste drie Ethiascrossen in het zonnetje werden gereden, moest in de Berencross regen en wind getrotseerd worden.

Een grotere groep bleef vrij lang bijeen op de kop van de wedstrijd. Pauwels Sauzen-Bingoal, dat daarin vrij goed vertegenwoordigd was, zag Michael Vanthourenhout zijn kans wagen en Quinten Hermans volgde. De twee wisten hun voorsprong uit te bouwen en finaal toonde Vanthourenhout zich de betere en soleerde naar de zege. Hermans zakte terug en werd nog bijgehaald. In de strijd voor de overige podiumplaatsen, won Laurens Sweeck het voor de tweede plek en Toon Aerts werd derde.

"De samenwerking verliep niet optimaal. Telkens Quinten overnam, verloren we een stukje van onze voorsprong. Hij gaf aan niet beter te kunnen, maar ik wist niet of ik hem kon vertrouwen. Dus koos ik voor de aanval. Ook omdat ik wist dat alleen rijden op dat parcours niet echt nadelig was.", vertelde Vanthourenhout

MEU_1393.jpg (895 KB) 

 

"Blij dat de nul weg is. Ik rijd morgen niet in Gieten, dus kon ik vandaag echt all-in. Dat heb ik gedaan en het is goed uitgedraaid. Dit is trouwens een crossje dat me wel ligt. Twee jaar geleden kon ik hier ook al winnen.", aldus een blije Michael Vanthourenhout

Fotocredits TFoto

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!