Meulebeke wordt een prettig weerzien voor Sanne Cant

Meulebeke wordt een prettig weerzien voor Sanne Cant

Op zaterdag 2 oktober 2021 zijn we al aan de vierde Ethias Cross van het seizoen toe. Na Bredene trekt het veldritcircus naar Meulebeke, waar begin januari nog het BK veldrijden plaatsvond. Een prettig weerzien voor ... Sanne Cant.

Sanne Cant heeft dit seizoen nog niet gecrost. De Belgische kampioene wilde haar seizoen starten in Bredene, maar door een keel- en longontsteking moest ze dat debuut een weekje uitstellen. "Jammer, want ik keek er enorm naar uit", vertelt ze zelf. "Ik heb de voorbije zomer hard gewerkt en dan ben je benieuwd waar je staat. Gelukkig heb ik door die ziekte niet te veel aan conditie ingeboet."

Cant reed een voortreffelijke zomercampagne, maar zag dat niet beloond in een selectie voor het WK in Leuven. "Ik heb me aangeboden bij de bondscoach, maar ik ben niet weerhouden. Ik kreeg een plekje op de reservebank. De ontgoocheling was groot, maar ik heb uiteindelijk snel de knop omgedraaid en het vizier meteen op het veldrijden gericht. Ook in de cross heb ik immers nog een grote uitdaging, namelijk beter doen dan de voorbije twee jaar. De laatste maanden van vorige winter ging het opnieuw de goede kant op, maar ik wil toch bewijzen dat ik nog met de wereldtop mee kan. Althans, met die intentie ga ik dit seizoen van start. En met dit dubbel weekend en de Wereldbekers in de VS worden het al meteen belangrijke weken."

De veelvoudige kampioene heeft goede herinneringen aan Domein Ter Borcht. Ze won er niet minder dan vier van de zeven edities, waaronder het meest recente BK. Ook zaterdag behoort ze tot de favorietes. "Er blijven een paar toppers afwezig. Misschien is dat niet eens een ramp en krijgt mijn motor op die manier de tijd om in gang te schieten", lacht ze. "Maar ik wil absoluut meedoen om te winnen. Het parcours is sinds het BK trouwens echt knap. Al vraag ik me af wat de voorspelde regen nog met de ondergrond gaat doen.", aldus Sanne.

Info Ethias Cross Meulebeke - Berencross klik hier

Fotocredit TFoto - tekstbron: Golazo - Ethias Cross

Kijk en luister: Sanne Cant start met de Berencross aan haar veldritseizoen klik
Bekijk de uitslagen en meer van het BK veldrijden 2021 in Meulebeke klik hier

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!