Zondag Paris-Roubaix voor Mathieu van der Poel

Zondag Paris-Roubaix voor Mathieu van der Poel

Op zondag 3 oktober 2021 staat Mathieu van der Poel aan de start van een wedstrijd die hij graag op zijn palmares wil zien, Paris-Roubaix. "Uit de problemen blijven", is wat de wereldkampioen veldrijden weet dat zeker van belang is in deze wedstrijd.

Mathieu van der Poel wil eigenlijk elke wedstrijd winnen waar hij van start gaat en bij eentje van het kaliber als Paris-Roubaix is dat des te meer. Op zondag 3 oktober 2021 krijgt de wereldkampioen veldrijden de kans om de 'Hel van het Noorden' op zijn palmares te schrijven. Na de perikelen met de rug, lijkt hij er klaar voor. Van der Poel trad terug in competitie met de Antwerp Port Epic op 12 september en won. Daarna volgden de Primus Classic-GP Impanis en de Gooikse Pijl (zie foto, onthaald door de fans) en kon hij nog eens zichzelf testen en wedstrijdritme opdoen, richting het WK wegwielrennen. Op dat WK kon Mathieu weliswaar mee de finale rijden, maar niet absoluut toppen, en werd hij 8ste.

MathieuvanderPoel_Gooikse Pijl_2021 (004).jpg (143 KB)Fotocredit Gooikse Pijl / Toyo Tires

De kopman van Alpecin-Fenix heeft er geen probleem mee dat het komend weekend wellicht gaat regenen. Dan is het technisch kunnen nog belangrijker, weet hij. Maar hij beseft ook dat dit geen garantie is om niet te vallen. "In groep is dat afwachten", klinkt het. "Het ligt niet alleen bij jezelf".

Qua parcourskennis kan hij eventueel rekenen op teamgenoten met ervaring in de Franse kasseienklassieker maar "Na de verkenning weet je zelf al veel", luidt het

En wat betreft de druk "Die is er ergens altijd wel, maar daar heb ik nooit echt last van. Het zijn vooral de benen die bepalend zijn. En ... uit de problemen blijven." Als hij gespaard blijft van valpartijen, lekke banden, ... geeft de talentvolle renner zichzelf zeker een kans op winst.

De Line-up: Silvan Dillier, Senne Leysen, Tim Merlier, Jasper Philipsen, Jonas Rickaert, Mathieu van der Poel en Gianni Vermeersch

Vind alles over de wedstrijd op de website van de organisatie www.paris-roubaix.fr 

Fotocredits WG


Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!