Tsjechische kampioenen openen Toi Toi Cup met de zege

Tsjechische kampioenen openen Toi Toi Cup met de zege

Tsjechische kampioenen Michael Boros en Pavla Havlikova zegevieren in eigen land in de openingscross van de Toi Toi Cup.

Onder een stralend zonnetje werd in Mladá Boleslav de Toi Toi Cup op gang getrokken.

De achtvoudige Tsjechische kampioene Havlikova pakte het na een periode van gezondheidsproblemen tactisch aan in haar eerste race. Ze positioneerde zich goed vooraan en volgde het tempo dat vooral werd opgelegd door Suzanne Verhoeven. Karolina Bedrnikova en Kristyna Zemanova maakten ook deel uit van de kopgroep, die uit elkaar viel toen Verhoeven met kettingproblemen kampte. Er vormde zich dan even een Tsjechisch trio op de kop van de wedstrijd, maar de ervaren Havlikova reed in de slotronde weg van haar landgenotes en Suzanne Verhoeven wist Zemanova bij te halen in de strijd voor de derde podiumplaats. Laura Verdonschot finshte als vijfde.

Mlada podium dames credit cyklocroz.jpg (162 KB)

Bij de heren werkte de winnaar van vorig jaar, Michael Boros, zich al snel los van de concurrentie. Hij kreeg aanvankelijk het gezelschap van Matej Ulik, de Slowaakse kampioen, maar niet veel later kwam Lander Loockx hem vooraan vervangen. Lookcx en Boros zetten stevig door en leken het onderling te beslechten voor de zege, ware het niet dat bij de Belg de ketting er af ging in de voorlaatste ronde en de Tsjechische kampioen solo naar de zege kon rijden.

"Ik ben zeker tevreden, elke overwinning telt. Uiteindelijk had ik wat geluk. Loockx was sterker", gaf de uiteindelijke winnaar eerlijk toe na de race

Lander Loockx wist wel nog de tweede stek te consolideren en Ward Huybs was de betere van de achtervolgers en pakt in Tsjechië zijn eerste podium bij de elite

Mlada podium heren credit cyklocroz.jpg (180 KB)

Vind volledige uitslag via klik

Fotocredits en bron: Cyklokros - organisatie
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!