Mettepenningen: 'Droomstart voor Pauwels Sauzen-Bingoal'

Mettepenningen: 'Droomstart voor Pauwels Sauzen-Bingoal'

Jurgen Mettepenningen is meer dan tevreden over de prestaties van zijn team Pauwels Sauzen-Bingoal bij aanvang van het veldritseizoen "Beter gestart dan ooit.", klinkt het.

In het nog prille begin van het veldritseizoen heeft Pauwels Sauzen-Bingoal al vijf overwinningen te pakken, na drie Ethias Crossen. Eli Iserbyt stond iedere keer op het hoogste schavotje en Denise Betsema won enkel niet in Beringen, maar de Texelse stond er wel op het podium, als derde. In Bredene werd bij de elite heren het volledige podium ingenomen door het team.

podium heren credit Vrk.jpg (328 KB)

Voeg daar nog de podiumplaatsen van Michael Vanthourenhout en Fem van Empel in Lokeren aan toe en dan weet je dat ze bij het team trots kunnen zijn over de start van het veldritseizoen 2021-2022. "Een droomstart voor manager Jurgen Mettepenningen", klinkt het op de website Pauwels Sauzen-Bingoal.

Klaar om te scoren

“We falen zelden in het begin van het seizoen, maar deze keer maakten we een betere start dan ooit.", weet Jurgen Mettepenningen. "Vijf keer winnen in zes tv-crossen, dat toont dat we echt een goede kern hebben en klaar zijn voor de komende weken. We zijn optimaal klaar voor de klassementscrossen. Niet alleen met Eli Iserbyt, maar ook met de rest van de ploeg”

Een team moet uiteraard de het potentieel in huis hebben om te kunnen scoren, maar de goede voorbereiding in de zomer, stage, ... richting de start van het seizoen is ook van belang. Dat de resultaten dan meteen goed zijn, is meer dan leuk meegenomen. “Die bevestiging is belangrijk. Ik wist uiteraard dat onze renners en rensters in orde waren, door het contact met hen en de coaches, en door hun testen. Maar je weet niet hoe de concurrentie heeft gewerkt. Dat is altijd afwachten.", zegt de teammanager

Pauwels Sauzen-Bingoal mikte vorig veldritseizoen op 20 zeges in tv-crossen en sloot het af met 23 stuks. In het slotweekend waren ze ongeslagen, met 4 zeges (lees hier). Ook voor dit seizoen ligt de ambitie hoog: “We kunnen week na week meespelen. We gaan een seizoen lang onze rol opeisen. Ik kijk er echt met heel veel belangstelling naar uit. Maar tezelfdertijd kijk ik hard uit naar de komst van Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Ik zeg opnieuw: we gaan ze proberen te kloppen. Hoe langer het uitblijft, hoe dichter die dag komt.”, luidt het bij Jurgen Mettepenningen.

Fotocredits Veldritkrant - bron quotes: Team Pauwels Sauzen-Bingoal

IMG_0113 Pauwels Sauzen Bingoal.jpg (831 KB)

IMG_0080 Denise wint in Bredene 2021.jpg (201 KB)
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!