Flanders Classics zal de Wereldbeker Zonhoven organiseren

Flanders Classics zal de Wereldbeker Zonhoven organiseren

Sinds vorig seizoen staat Flanders Classics jaarlijks in voor de overkoepelende organisatie van de UCI Wereldbeker veldrijden. Omwille van het afhaken van Golazo om de Wereldbeker Zonhoven te organiseren, neemt Flanders Classic het organiseren van de populaire cyclocross -met 'de kuil'- over.

De procedure voor toewijzing bepaalt dat aan het begin van elk kalenderjaar de manches van de Wereldbekers voor het komende seizoen worden aangeduid. "Golazo, de organisator die voor Zonhoven een kandidatuur voor de UCI Wereldbeker veldrijden indiende, en 24 oktober 2021 als zijn verkieslijke datum kreeg toegewezen, liet enkele weken geleden eenzijdig weten af te haken.", laat Flanders Classics weten.

In navolging van dat bericht heeft de gemeente Zonhoven Flanders Classics gecontacteerd en gevraagd om de organisatie op te nemen, zodat de wedstrijd zoals voorzien alsnog deel kan uitmaken van het eerste volledige seizoen van de hervormde UCI Wereldbeker veldrijden.

“Het zou jammer en onbegrijpelijk zijn dat deze iconische wedstrijd voor het tweede jaar op rij niet zou kunnen doorgaan”, zegt Flanders Classics CEO Tomas Van Den Spiegel. “Wij zijn daarom ingegaan op de vraag van de gemeente Zonhoven en zullen de organisatie met Flanders Classics opnemen. Op 24 oktober kunnen fans dus in Zonhoven terecht voor spektakel in de bekende kuil waar al zoveel mooie wedstrijden beslecht werden.”

Burgemeester Johny De Raeve beaamt: "Onze lokale werkgroep was traditioneel al enkele maanden bezig met de voorbereiding van de cross. Samen met de expertise van een grote partner als Flanders Classics hebben wij er alle vertrouwen in om een mooie wereldbekercross te kunnen aanbieden. Door terug te keren naar de maand oktober rekenen we erop dat de zon weer volop van de partij zal zijn zodat er in en om de kuil opnieuw een groot volksfeest kan losbarsten."

Nadat de wedstrijd omwille van corona vorig jaar niet kon doorgaan, kunnen veldritfans dit jaar dus opnieuw uitkijken naar een spannende strijd op de Limburgse omloop met z’n bekende zandstroken.

Fotocredit Veldritkrant- tekstbron: Flanders Classics

Vind de wedstrijden terug via onze kalenderpagina klik
(ten gepaste tijde bijgewerkt)

BANNER 728_90_Final.jpg (18 KB)
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!