Jente Michels tevreden over het WK

Jente Michels tevreden over het WK

Dat er bij ongeveer de helft van de deelnemers aan het WK wegwielrennen 2021 voor juniores een DNF staat, geeft al aan dat het een zware koers is geweest, een afvallingsrace.  Jente Michels (13de), tweede Belg in de uitslag, meent dat ze tevreden kunnen zijn.

"Op zich ben ik wel blij met mijn wedstrijd, het was een hele zware. Ik denk één van de zwaarste dat ik al heb gereden.", zei Jente Michels in een reactie voor sporza kort na het WK. "Het viel nooit stil, elke klim tempo, ... het was echt een lastige koers, met alle bochten, steeds weer optrekken, ... Het was zo een beetje een afvallingswedstrijd . Elke ronde werd zwaarder en zwaarder en op het einde was het echt afzien.", omschrijft Michels de moelijkheidsgraad.

Het voorbije weekend opende hij eigenlijk zijn veldritseizoen in Beringen. In het veld komt de Oost-Vlaming uit als belofte voor Alpecin-Fenix (lees hier). De cross op de flanken van de mijnterril op be-Mine was eigenlijk een goede voorbereiding voor dit WK "Ja, ik denk het wel.", zei Jente. "Ik voelde zelf dat ik explosiever was geworden, na de bochten. Want op zich, op de weg trainen is gebasseerd op duurtraining , nooit echt die explosiviteit na de bochten .En nu dat ik in Beringen de cross heb gereden was 't wel een voordeel, zeker op dit parcours."

BER_9518 Jente Michels.JPG (521 KB)

Over de het wedstrijdverloop in Leuven, zei de jongeman het volgende. "Er was eerst een grote kopgroep, die dan een klein minuutje had volgens mij . Maar de Noren hebben heel veel werk gedaan , om het gat toe te rijden . Toen was het steeds aanval na aanval . Ik heb ook een paar keer een gat moeten toerijden en Alec (nvdr Segaert) heeft echt wel op het laatste een goede beurt gedaan voor Vlad (nvdr Van Mechelen, goede sprinter) om toch bij de kopgroep te geraken, maar dat is helaas niet gelukt. Maar ik denk dat we al bij al tevreden mogen zijn . We hebben Vlad in de top 10 . We waren misschien voor meer gekomen maar een WK is altijd een speciale wedstrijd . Dus ik denk dat we tevreden mogen zijn.", luidt het terecht.

Ook een pluim voor volharding aan Cian Uijtdebroeks, die vroeg in de race achterop geraakte bij een 2de val, maar niet opgaf. Hij kon onmogelijk nog de aansluiting maken naar voor maar bleef toch rijden, 120 km lang, en finishte.

De regenboogtrui op het WK wegwielrennen 2021 juniores gaat naar een sterke Noor

1. Per Strand Hagenes > GOUD
2. Romain Gregoire (Fra) > ZILVER
3. Madis Mihkels (Est) > BRONS

8. Vlad van Mechelen
13. Jente Michels
28. Jelle Harteel
37. Alec Segaert
70. Cian Uijtdebroeks

volledige uitslag klik hier

(Archief)foto credits  TFoto
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!