Ryan Cortjens nog een tijdje out

Ryan Cortjens nog een tijdje out

Het zit Ryan Cortjens niet mee. De 20-jarige belofte van Team Alpecin-Fenix zal niet voor het einde van dit jaar het veld kunnen induiken.

Eind vorig jaar was Ryan Cortjens al uit competitie. De Alpecin-Fenixrenner haalde niet zijn niveau en zou in september, hoewel negatief getest voor een wegwedstrijd in Frankrijk, de coronabesmetting opgelopen hebben. Zijn lichaam moest daar toen van herstellen. Dan maar meteen gefocust op de zomer maar Cortjens kwam in mei, tijdens een Spaanse stage, ten val, en niet met de fiets maar op een gladde trap. Een MRI-scan wees op scheuren in de linker knie, voorste kruisband, en een operatie was noodzakelijk. Dat de revalidatie enige tijd in beslag zou nemen, was geweten, maar het duurt toch langer dan verhoopt alvorens hij de competitie kan hervatten.

Ryan laat vandaag via zijn sociale media weten dat cyclocrosswedstrijden nog niet voor meteen zijn. "Tot eind dit jaar", luidt het. "Dit was pijnlijk om te horen maar we moeten er mee door en blijven gefocust en gemotiveerd om er het beste van te maken.", klinkt het moedig bij de 20-jarige belofte

"Hij mag weliswaar fietsen maar nog niet lopen", weten we vanuit het team.

Fotocredit TFoto


Lees : Alpecin-Fenix verwelkomt 4 beloften als stagair klik




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!