Van Aert wint slotrit en pakt eindwinst in Tour of Britain

Van Aert wint slotrit en pakt eindwinst in Tour of Britain

Wout van Aert heeft de slotrit van de Tour of Britain 2021 gewonnen en is ook de eindwinnaar. De Belgische kampioen was sneller dan André Greipel en Mark Cavendish aan de finish in Aberdeen. 

De leider in het algemeen klassement vóór aanvang van de slotetappe, Ethan Hayter (GBr), moest aan de finish in Aberdeen ofwel Wout van Aert achter zich kunnen houden of voorkomen dat de Belgische kampioen meer dan 4 boni-seconden nam dan hem. Maar Van Aert won overtuigend de sprint van het peloton en Hayter zat niet in de top drie. Wat meteen betekende dat Wout van Aert eindwinnaar is van de Tour of Britain 2021. Hij won maar liefst 4 etappes in de Britse rittenkoers.

Wout credit SWpixDSC_9185.jpg (691 KB)

"Ik ben trots dat ik het heb kunnen afmaken", zei Van Aert na afloop. "De ploeg heeft er heel de week hard voor gevochten. We hebben er zorg voor gedragen dat de rit van vandaag zou eindigen in een sprint. Na het beulswerk van de jongens was ik het aan hun verplicht om de overwinning binnen te halen. Het was een hele snelle finale met de wind in de rug. Ik koos bewust het wiel van Mark Cavendish in de slotkilometer. Vervolgens werd ik een beetje verrast door het vroege aangaan van Greipel. Gelukkig kon ik anticiperen en hem in de laatste meters verschalken. Het is fantastisch om ook het algemeen klassement te winnen. Ik zag op de streep dat Ethan niet op de eerste rij zat. Het is mooi dat het vandaag precies de goede kant op is gevallen."

Met deze prestaties toont Wout in goede vorm te verkeren "Deze wedstrijd is op meer uitgedraaid dan ik had durven dromen. Ik ben aan deze wedstrijd gestart met het WK en ook Parijs-Roubaix in mijn achterhoofd. In de afgelopen acht etappes hebben we onder perfecte omstandigheden kunnen toewerken naar de wedstrijden van de komende weken. De Ronde van Groot-Brittannië is voor ons in alle opzichten een prima wedstrijd geweest. Een mooi parcours dat vele overeenkomsten kent met het parcours van het WK in Vlaanderen. De voorbereiding op mijn volgende grote doelen verloopt vooralsnog vlekkeloos.", aldus Wout van Aert

 


Results  klik hier

Fotocredits SWpix .com - Tour of Britain




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!