Wederom Wout van Aert in Tour of Britain > number 3

Wederom Wout van Aert in Tour of Britain > number 3

Opnieuw winst voor Wout van Aert in de Tour of Britain 2021, in de 6th stage, van Carlisle naar Gateshead, 198 km met flink wat klimwerk. De Belgische kampioen toonde zich de snelste van een select groepje, met o.a. Alaphilippe, in de sprint voor de zege.

Er staat geen maat op de gretigheid om te winnen bij Wout van Aert. Na 6 etappes in de Tour of Britain 2021, waarvan eentje een ploegentijdrit, heeft de Belgische kampioen maar liefst 3 zeges te pakken in de Britse rittenkoers. Van Aert zijn zegeteller staat dit wegseizoen al op 11.

Wout credit SWpix comAW3_9592.jpg (501 KB)

Wout van Aert had met George Bennett in de vlucht van de dag, een groepje van 9, een teamgenoot mee en kon bijgevolg afwachtend rijden. Op iets meer dan 10 km van de meet werden de vluchters bijgehaald en dus kon de finale beginnen.

Van Aert toonde initiatief en kreeg 9 renners met zich mee. Onder andere de leider in het algemeen klassement, Ethan Hayter, wereldkampioen Julian Alaphilippe en Michael Woods pikten aan. Er werd weliswaar geprobeerd om een sprint te vermijden maar dat lukte niet en in de oplopende slotkilometer toonde Van Aert aan het select gezelschap waarom . De Belgische kampioen won overtuigend en mocht voor de derde maal in de Tour of Britain het zegegebaar maken. In het algemeen klassement nadert hij Hayter tot op vier seconden.

"Ik probeerde met die aanval de concurrentie te verrassen", legde Van Aert na afloop uit. "En probeerde zo nog wat extra seconden goed te maken in het klassement. Uiteindelijk bleken alle concurrenten in mijn wiel te zitten. Daarna heb ik gewacht tot de slotkilometer. Ik zat goed gepositioneerd en had voldoende kracht in de benen om het af te maken. Het doet me veel deugd om mijn derde ritzege te boeken. Dit geeft weer een hoop extra vertrouwen en moraal in de aanloop naar de komende wedstrijden. Het parcours van het WK komt op veel vlakken overeen met dat van hier. Voor nu focus ik me echter op deze race."

Van Aert voorziet voor de komende twee etappes een spannend gevecht voor het algemeen klassement. "Ik ben Hayter nu tot op vier seconden genaderd. Veel zal afhangen van de bonificatieseconden. Wellicht kunnen we ook op andere momenten nog iets proberen. Met wat meer geluk hadden we eerder deze week wellicht extra secondes kunnen pakken. Hayter is een sterke tegenstander die in een goede vorm steekt. Ik weet van mezelf dat ik deze week geen mogelijkheid heb laten liggen. Ik ben klaar voor wat er nog komen gaat.", luidt het strijdvaardig


Results Tour of Britain klik

Fotocredits SWpix .com - Tour of Britain . bron reactie : Team Jumbo-Visma
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!