Van Aert zegeviert in koninginnenrit van Tour of Britain

Van Aert zegeviert in koninginnenrit van Tour of Britain

Wout van Aert heeft op een heel knappe manier de koninginnenrit van de Tour of Britain op zijn naam geschreven. De Belgische kampioen klopte op de steil oplopende slotklim de wereldkampioen Julian Alaphilippe op de meet en is bovendien opnieuw leider in het algemeen klassement.

In de vierde etappe van de Tour of Britain, goed voor 210 km en 3000 hoogtemeters, vormde zich vrij vroeg een kopgroep van zes. Maar de vluchters werden terug ingerekend nog voor de absolute finale goed en wel begonnen was.

Wout van Aert werd door zijn ploegmaats goed voorin gehouden, gepositioneerd en aan de voet van de slotklim afgezet.

Woods stak als eerste de lont in het kruitvat. Van Aert leek even te kraken, maar sloot enkele tellen later toch aan bij de Canadees en de wereldkampioen. Nadat Alaphilippe uit de rug van Van Aert als eerste de sprint inzette, twijfelde Wout niet. Na een sprint op het scherpst van de snee mocht Van Aert even later voor de tweede maal in deze Britse rittenkoers het zegegebaar maken.

"Het was twee kilometer lang pijn lijden", stelde Van Aert na afloop. "Onderaan de slotklim was het zeer steil. Ik stelde mezelf als doel om dat lastige gedeelte te overleven. We wisten dat Alaphilippe en Woods vandaag de grootste concurrenten zouden zijn. Toen ik uiteindelijk bij die mannen in het wiel zat, wist ik dat ik kon vertrouwen op mijn sprint. Het algemeen klassement speelde ook door mijn gedachten. Toen Julian aanging, perste ik er een verdienstelijke sprint uit. Dit was een hele mooie aankomst om te winnen. Ik plaats deze overwinning hoog op mijn lijstje. Het is misschien niet de allergrootste koers die ik gewonnen heb, maar de manier waarop zal mij nog lang deugd doen. Ik ben heel erg blij met deze overwinning."

Wout SWpix comDSC_7844.jpg (1.11 MB)

Het vertrouwen zit goed bij Wout van Aert. "Ik wist dat het belangrijk was om aan de voet van de klim goed gepositioneerd te zitten. Woods ging vroeg aan. Vanaf dat moment lagen alle kaarten op tafel en zat er niets anders op dan voluit naar de finish te rijden. Voor mij was dit op voorhand de belangrijkste etappe van deze ronde. Dit is een goede test voor mij geweest. Op papier zou je vooraf misschien kunnen concluderen dat het parcours van vandaag net iets te zwaar voor mij was. Echter blijkt dat er met vertrouwen veel mogelijk is. Ik heb de ploeg de hele dag door proberen te motiveren. Ze hebben de hele rit hard gewerkt om mij in de beste mogelijke positie aan de voet van de slotklim te brengen. Ik kon net iets over de limiet gaan om deze overwinning binnen te slepen. Het moest uit de tenen komen."

Het is voor Van Aert al zijn tiende overwinning van het seizoen.

Results Tour of Britain klik

Fotocredit SWpix.com - Tour of Britain / bron reactie Team Jumbo-Visma
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

september 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!